18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Fırıncılar rekabetten şikayetçi

KİLİSLİ FIRINCILAR REKABETTEN RAHATSIZ

Kilis Fırıncılar Odası Başkanı Ömer Sevengül, Türkiye'de bir çok bölgeye göre en ucuz ekmeğin uzun süreden beri Kilis'te satıldığını söyledi.

Sevengül, yaptığı açıklamada, sofraların vazgeçilmezinin ekmek olduğunu belirterek, "İnsanoğlunun zaruri ihtiyacı, fırıncı esnafının geçim kaynağı ekmek; nihayet ekmekçiyi ekmeğe muhtaç eden yine ekmek değil mi, bir çok ile göre Kilis'te uzun süreden beri ekmeğin ucuz satıldığı aşikardır. Buna rağmen zaman zaman fırıncı esnafımız haksız rekabete girmektedir. Bu haksız rekabet bir çok dürüst esnafı zor durumda bırakmakta ve bazı esnafımızın da iflas ile nihayetleşmektedir. Oysaki bilinçli tüketicinin hiç bir ürünün kalitesinin düşürülmeden daha ucuza satılmayacağını bilmesi gerekir. Biz tüketicilerimizi, ucuz olan ürüne değil, kaliteli, temiz ve hijyen kurallarına uygun üretilmiş, sağlığını tehdit etmeyecek ürünlere rağbet etmesi gerektiği kanaatindeyiz. Aldıkları ekmekleri kanserojen madde içeren gazete kağıdına sardırmamaları, daha sağlıklı olan ambalaj kağıdına sardırmaları gerekiyor. Bu konuda fırıncıları ve vatandaşları uyarma ihtiyacı duyuyoruz. Değişen ve modernleşen zamanımızda babadan görme kara düzen esnaflığın sona erdiği Avrupa standartlarına uyarak rekabetin hijyen ve kalite ile yapılması gerekiyor. Gıda üretimi yapan tüm esnafın gıda üretim izni almaları gerekiyor. 300 gram olması gereken francala ekmeği düşük gramajla daha ucuza satıyor gibi görünen ve düşük randımanlı ucuz unla hijyen şartlarına uyulmadan ucuza ekmek satarak, haksız rekabete sebebiyet veren esnafımıza karşı, dürüst esnafımızın iflas eşiğinden korunması, haklarının elinden alınması gayesiyle yetkilileri gerekli kontrol ve denetimleri yapmak üzere göreve davet ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2010 Pazar 12:15:00
Güncelleme :21 Şubat 2010 Pazar 12:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer IP: 78.187.79.xxx Tarih : 22.02.2010 12:30:03

Sayın başkan güzel söylüyorsunuz da ekmegin kilosu 1.75 kuruşa çıktıgında denildiki artık zeytin piri ve gazete kağıdı kullanılmayacak. Ne oldu belediye veya sağlık müdürlüğü veya siz başkan olarak kaç sefer denetlediniz. Ama kiliste denetleme işi kesinlikle olmaz saldım çayıra allah kayıra hesabı. ben veya kilis te ikamet eden herhangi bir vatandaş günde en az 2 sefer mahallesindeki  fırınından alış veriş yapar  eğer zeytin piri ve gazete kagıdı yoksa ben hiç bişi bilmiyorum. Ama yazık hepimize yazık ekmek insan sağlık hepsi önemli ucuza ekmek mi satıyorlar sattırmayın fırıncılar odası degilmisiniz. İlle  DENETİM  demiştim az önce bütün fırıncılar bol kazançlar