25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Fırtına çıktı, yer yerinden oynadı

Kilis'in Yavuzlu beldesinde bir anda başlayan fırtına ve yağmur çatıların ve su depolarının uçmasına neden olurken, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Suriye sınırında sıfır noktada bulunan Yavuzlu beldesi Yavuzlu Mahallesi'ne bağlı Nacarlar Çiftliği ile Kemaliye mezrası, fırtına ve yağmur nedeniyle zarar gördü. Bir anda başlayan sağanak yağmur ile fırtına, tarihi ağaçları yerinden söktü. Küçükbaş hayvanların barındığı ahırların çatısı uçtu, bazı ahırlar yıkıldı. Fırtına su depolarını metrelerce ileri attı. Fırtına nedeniyle evlerin, ahırların çatılarının parçaları yüzlerce metre ileriye uçtu. Ağaçların kökünden söküldüğü fırtına
sırasında Kemaliye mezrasındaki evinin damında çalışan Beşir Maraşlıoğlu yere düştü. Evlerinin bahçesinde oynayan Levent Maraşlıoğlu ile Ahmet Maraşlıoğlu da hafif şekilde yaralandı.

10 dakika kadar süren yağmur ve fırtına nedeniyle Kemaliye mezrasında yüzlerce arı kovanı kayboldu. Birçok yabani hayvan ve kuşun telef olduğu belirtilirken, tarım arazileri ile ekili alanlar ile bağ, zeytin ve Antep fıstığı bahçeleri de zarar gördü.
Kilis Valiliği İl Özel İdaresi ile İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, Yavuzlu beldesine gelerek hasar tespit çalışmaları başlattı. TEDAŞ ekipleri, fırtına nedeniyle zarar gören enerji hattını tamir ederek mezraya yeniden elektrik verdi.

Köylüler, fırtına ile birlikte bir anda şiddetli yağmur yağdığını belirterek, "Gökyüzü bir anda karardıktan sonra bir fırtına çıktı, ardından şiddetli yağmur yağdı. Ahırların çatıları uçtu. Ağaçlar kökünden söküldü. Ne yapacağımızı şaşırdık. Panik halinde evlerimize koştuk. Fırtına dindiğinde köyde hiçbir şey kalmamış durumdaydı. Bir süre sonra jandarma geldi. Arkasından İl Özel İdaresi ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri gelerek hasar tespit çalışmaları yaptı. Biz böyle bir afet yaşamadık. Yetkililerden 
yardım bekliyoruz" dedi.

Yavuzlu Belde Belediye Başkanı İsmail Hakkı Cannacar da Nacarlar Çiftliği ile Kemaliye mezrasında büyük bir afet yaşandığını belirterek, "Allah'a şükür can kaybımız yok. İl Özel İdaresi ile Tarım İl Müdürlüğü hasar tespit çalışmaları başlattı. Vatandaşın zararının devlet tarafından karşılanması gerekiyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 14:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?