18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Gaziler günü kutlandı

GAZİLER GÜNÜ KİLİS'TE TÖRENLE KUTLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce (TBMM) Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' unvanı verilişinin yıldönümü, Kilis'te törenle kutlandı.

Gaziler Günü nedeniyle bugün sabah Cumhuriyet Alanı'nda bir tören düzenlendi. Kilis Valisi Turhan Ayvaz, 2. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Yalçın Kılınç, Kilis Belediye Başkan Vekili Mehmet Alper Ünver, 7 Aralık Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Türer, daire amir ve müdürleri, askeri ve mülki erkan ile şehit yakınları, gazilerin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı törende Atatürk Anıtı'na çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu. Törende gaziler adına Gazi Piyade

Binbaşı Hüseyin Kılbaş bir konuşma yaptı. Kılbaş, rütbelerin en önemlisinin şehitlik ve gazilik olduğunu belirterek, "Ne mutludur ki her Türk ailesinde, mutlaka bir şehit veya gazi bulunmaktadır. Millet olarak gazilerimizin çokluğu, bizlere her zaman ulusal birliği, bütünlüğü ve bağımsızlığı hatırlatmaktadır. Biz gaziler için en büyük madalya, gazilik yarasıdır. Kurtuluş savaşında, Kore Savaşı'nda, Kıbrıs Barış harekatında, mazlumların hakkı ve özgürlüğü için çarpışan Mehmetçikler ile vatanımızı bölmeye ve parçalamaya çalışan terör örgütlerine karşı verdiğimiz haklı mücadelede görev almış on binlerce Türk evladı halen aramız da bir savaş abidesi gibi bulunmakta ve bu gururu bizlere yaşatmaktadırlar" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapan Jandarma Binbaşı Emre Abdullah Gök ise, "Türk milleti adına vefa duygusunun en güzel örneği olarak ebedi başkomutanımız Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verilişinin yıl dönümünde bölünmez bütünlümüzün ve ulusal birliğimizin korunması uğruna girişilen mücadelelerde gazi unvanı alan kahramanlarımızı bugün bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz. Kahraman gazilerimiz destanlarıyla büyüdüğü ecdadına layık birer evlat olduklarını, gerektiğinde vatan cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve kanlarını feda edeceklerini ortaya koyarak göstermişlerdir. Ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğurunda yapılan mücadelelerde sergiledikleriniz fedakarlık ve kahramanlıklar hafızalarımızdan asla silinmeyecek ve Türk Silahlı Kuvvetleri sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Dün olduğu gibi bugünde yarında, aynı inançla bu aziz vatanın birliğini ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldırılara karşı her zaman canımızı feda etmeye ant içeriz. 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle bizlere bu güzel yurdu emanet eden ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için gözlerini kıpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz" diye konuştu.

GAZİLER GÜNÜ KİLİS'TE TÖRENLE KUTLANDI
GAZİLER GÜNÜ KİLİS'TE TÖRENLE KUTLANDI
GAZİLER GÜNÜ KİLİS'TE TÖRENLE KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 10:52:02
Güncelleme :19 Eylül 2010 Pazar 18:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?