19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Hasta sayısında artış

KİLİS DEVLET HASTANESİ'NE GELEN HASTA SAYISINDA ARTIŞ

Kilis Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Fuat Karakuş, tedavi olmak için hastanelerine gelen hasta sayısında büyük artış yaşandığını söyledi.

Opr. Dr. Fuat Karakuş, yaptığı açıklamada, Kilis Devlet Hastanesi'ne günde 2 bine yakın hastanın tedavi olmak için geldiğini belirtti.

Opr. Dr. Karakuş, "Hastanede nerede ise tüm branşlarda uzman doktor bulunuyor. Son teknolojinin kullanıldığı hastanemize çevre il ve ilçeleri ile köylerinden hasta geliyor. Bizim için önemli olan kaliteli sağlık hizmetinin sunulmasıdır. Hastanemizde tomografi ve emar çekimleri günlük ve anlık yapılıyor. Gaziantep'te dahi gün veriliyor. Bu nedenle Kilis Devlet Hastanesi'ne gelerek tomografi ve emar çektirenler var. Ameliyat olmak üzere Kilis dışından gelen çok sayıda hasta ameliyat için geliyor. Hem hasta sayısında hem de ameliyat olan hasta sayısında büyük atış var. Artık hastalarımızın Gaziantep'e ameliyat olmak için gitmiyorlar" dedi.

Kilis Devlet Hastanesi'nden Gaziantep'e hasta sevklerinde büyük düşüş olduğunu belirten Başhekimi Opr. Dr. Fuat Karakuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kilislilerin, kaliteli sağlık hizmeti alması için meslektaşlarım ve sağlık personeli arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar. Önceki yıllara göre hasta sayısında yüzde yüz artış olmasına karşın, kaliteli hizmet sunulması için çalışıyoruz. Hedefimiz Kilis Devlet Hastanesi'ni bölgenin en iyi hastanesi konumuna getirmektir. Hastanemiz fiziki anlamda Türkiye'nin en modern hastanesi konumundadır. Özel hastanelerden daha iyi konumdadır" dedi.

KİLİS DEVLET HASTANESİ'NE GELEN HASTA SAYISINDA ARTIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2011 Pazar 12:59:03
Güncelleme :30 Ocak 2011 Pazar 22:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ertuğrul Mete IP: 85.99.40.xxx Tarih : 31.01.2011 14:16:41

 Hasta sayısında artış var. Hastanenin fiziki imkanları da görebildiğim kadarıyla güzel. Ancak aynı şeyi sağlık personeli için söyleyemeyeceğim. Kesinlikle doktor sayısı yetersiz. Bunun bir an önce önlemi alınmalı. Bir doktor heralde günlük 70-80 hastaya bakıyor. Doktor ne yapsın bu duruma acaba bu kalabalıkta sağlıklı karar verebiliyor mu?. İnsanlar sabahın köründe sıra alıp saatlerce sıra bekliyor. Benim bildiğim çocuk doktorun bu durum var. Zaten gelen çocuk doktoru hastanede fazla kalmıyor hemen geri gidiyor.  Bir Mehmet Kİremitçi yerinde oda giderse nolcak? Diğer branşlar da da muhtemelen doktor eksiği var. Kilisin ileri gelenleri bir zahmet bu soruna el atsın. Bence Kilis'in en büyük sorunlarındadır. Tabi önceki dönemlere göre hastanede  baya iyileşmeler var inkar edemeyiz. Birde şu acemi kızlar var iğne yapanlardan daha damar bulmasını bilmiyor bir saat uğraşıyor o sırada çocuk zaten ağlamaktan bayılır duruma geliyor. Umarım bu tür sorunları yetkiler görüyordur ve önlem almaya çalışıyordur.