18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Hastanede bayram yoğunluğu

Kilis'te, beslenme dengesizliği nedeniyle vatandaşlar Kilis Devlet Hastanesi'ne akın ediyor. 

Kilis Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurular iki katına çıktı. Kilis'te, Ramazan Bayramı'nda evlerde aşırı tüketilen kahke ve gerebiç nedeniyle vatandaşlar rahatsızlanıyor. Doktorlar, Kilis Devlet Hastanesi'ne gelen hasta sayısında Ramazan Bayramı'nda büyük bir artış yaşandığını belirterek, "Gelen hastaların büyük bölümü beslenme dengesizliğine bağlı hastalıklardan kaynaklanıyor. Ramazan ayı boyunca vücudun beslenme düzeninin birden değiştirilmesinin yanında aşırı derecede kahke, gerebiç gibi yağlı gıda maddeleri ile yağlı yemeklerin tüketilmesi nedeniyle mide ağrıları ve isalda artış yaşanıyor. Acil serviste bakılan hasta sayısında Ramazan bayramında en az 2 kat arttı. Bayram süresince ve bayramdan sonra da sıvı alımı arttırılmalı, günde yaklaşık 1.5- 2 litre su içilmeli, sıvı tüketimini artırmak amacıyla öğünlere ayran, komposto gibi sıvı gıdalar eklenmelidir.Ramazan ayı süresince oruç tutma nedeniyle yaşanan kabızlık gibi bazı sindirim sistemi rahatsızlıklarının önlenmesi açısından mevsiminde bol
sebze ve meyve tüketimi önemlidir. Yetişkin bireylerin imkanlar dahilinde günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmeleri önerilmektedir. Şeker, kalp ve yüksek tansiyon hastaları ile kronik hastaların, sürdürdükleri diyete bayram süresince de özen göstermeleri önemlidir. Hastaları yemek konusunda uyarıyoruz" diye konuştular. 

Öte yandan, Kilis Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne ortalama günde 600'e yakın hastanın tedavisini yaptırmak için başvurduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2007 Cumartesi 13:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?