19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Hava kirliliğini önleme çalışması

Çevre ve Orman İl Müdürü İbrahim Metin, hava kirliliğinin önlenmesi kapsamında, is, duman, toz ve organik-inorganik gaz fazında kirletici bırakan işletmelerin denetlendiğini söyledi.

Metin, yaptığı açıklamada, bir adet taş ocağı ve konkasör tesisine, verilen taahhütlere aykırı şekilde çalışması ve çevre kirliliği oluşturması nedeni ile idari para cezası uygulandığını belirterek, "İlimizde faaliyet gösteren fırın işletmelerinden 21 adedinde bulunmayan filtre sistemi taktırılmış ve mevcut olanlarından gelen şikayetler de yerinde inceleme yapılmıştır. Kilis'te, faaliyet gösteren işletmelerden, faaliyetleri sonucunda izne tabii olanların izin işlemleri yaptırılarak, emisyon izni verildi. Bu kapsamda, emisyon izni yenileme olarak 1 adet işletmeye emisyon izin belgesi verilmiştir. Kilis'te, ısınma amacıyla kullanılmakta olan yakıtlardan kömürün kontrolü amacıyla, satışı yapılacak olan kömürlere satış izin belgesi verilerek,işyerleri denetlendi.

Bu kapsamda, 2008-2009 yılı kış sezonunda faaliyet gösteren toplam 33 işyerine kömür satış izin belgesi düzenlendikten sonda işletmelerin sattığı kömürlerin denetimi yapılmış ve numuneler alınarak, analizleri yapılmıştır. 2008 yılında, İlimizde, su kirliliği konusunda yapılan çalışmalarda; Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir işletmenin, atık suyunu arıtmadan alıcı ortama vermesinin tespiti ile idari para cezası uygulandı. Kilis'te, yapılan TOKİ toplu konutlarının Atık su arıtma tesisi projesi onaylandı. İlimizde bulunan ve arıtma tesisi olan, 5 işletmenin, arıtma tesisi çıkış noktasından alınan numunelerin uygun olduğu anlaşılmış ve kontrolleri yapılmıştır.

TOKİ toplu konutlarına ait, yaptırılan arıtma tesisinin montajı sağlanmış ve deşarj izni işlemleri devam etmektedir. İşletmelerden, yönetmelik kapsamında numune alınması gereken, 3 işletmenin arıtma tesisi çıkış noktasında numuneleri alınmış ve analize gönderilmiştir.Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir işletmenin atıklarını çevreye zarar verecek şekilde alıcı ortama bırakılmasının tespiti ile, idari para cezası uygulandı. 2008 yılı içinde, çevre mevzuatına muhalefet nedeni ile 436 bin 195 TL idari para cezası uygulandı. 2009 yılı içinde; 31 bin 62 TL idari para cezası uygulanmıştır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 16:20:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?