26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Haydar Baş, Akdağ'a destek istedi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye'nin tek alternatifinin BTP olduğunu belirterek, "Gelin elele verelim, devlet ve milletimizin nasıl şahlandığını hep beraber görelim" dedi.

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, partisi tarafından Kilis'te Cumhuriyet Alanı'nda yapılan mitingde Kilis Belediye Başkan Adayı Mehmet Galip Akdağ'a destek istedi. Genel Başkan Baş'tan önce kürsüye çıkan BTP Kilis Belediye Başkan adayı Mehmet Galip Akdağ, seçildiği taktirde yapacağı projeleri anlattı.
Daha sonra BTP otobüsünün üzerinden toplanan kalabalığa hitap eden BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Kilis'in sahibeler kenti olduğunu belirterek, "Kilis'in yıllardan beri kangren haline gelmiş sorunları, BTP Belediye Başkan adayımız Mehmet Galip Akdağ'ın hazırladığı projeler ile çözülecektir. Kilisliler, uygulanan ekonomik politikalar yüzünden perişan oldu, üzümü para etmiyor, zeytini para etmiyor. İktidara gelen bütün partiler, ülkeyi aç, perişan, yoksul bıraktı. Geçmiş hükümetler döneminde tarımda tehdit kanunları çıkardılar. Ben o zaman televizyonlarda 'Bunu yaptığınız zaman tarımı ve köylüyü bitirirsiniz' diye haykırmıştım, tarım sektörünün problemlerinde olduğu gibi Türkiye'nin tüm problemlerinin çözümü Milli Ekonomi Modeli'nden geçiyor. Milletin ürününe Avrupa Birliği istedi diye kota koyan partiler, milliyetçi olamaz. Buğdayı, arpayı ve mısırı bedava fiyatına alıyorsun; üstelik gübreye ve mazota sürekli zam yapıyorsun. Peki tarlayı ekene ne kalacak? Hiç bir şey. Araziler bomboş.

Sahiplerine nedenini soruyoruz. 'Hocam, masrafları çıkaramıyoruz' diyorlar. Şimdi arkadaşlar, Türkiye'nin kaderi bu değil. Şimdi millete dönelim, milletin imkanlarıyla seferber olalım. O zaman Milli Ekonomi Modeli gündeme gelir ve hepimizin cebinde para olur" dedi.

Türkiye'nin bilinenden büyük yeraltı rezervlerine sahip olduğunu vurgulayan Baş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yer altı kaynakları işlendiği takdirde değerinin kat kat artacak. Kaynak soruyorlar, yahu bu kadar kaynağımız var. Adamlar diyorlar ki, 'Türkiye'nin 3 katrilyon dolarlık kaynağı var'. Hammadde işlenip revaç bulduğu zaman en az bire on yapar. Biz buna bire on ilave edersek, 3 katrilyon dolarlık yeraltı kaynağı, en az 30 katrilyon dolarlık yeraltı kaynağı demektir. Soruyorum; 30 katrilyon dolar, Türkiye'yi değil, dünyaya kaç sene bakar?, Türkiye, kabul etsek de etmesek de, bir noktaya geldi. Açılım istiyor. Bu açılım, Bağımsız Türkiye Partisi'nin dışındaki bir hareketle asla mümkün değildir. Türkiye'nin tek alternatifi var; o da BTP'dir, Milli Ekonomi Modeli'dir, Sosyal Devlet projelerimizdir. Gelin el ele verelim. Milletin ve devletin bu sıkıntısına son verelim bu sizin elinizde, milletimizin elinde ve azminde. Gelin el ele verelim, devlet ve milletimizin nasıl şahlandığını hep beraber görelim. Gelin el ele verelim, bakınız Türkiye nasıl kurtuluyor. Bizim dışımızda AKP, CHP, MHP, ve diğer partiler iktidar oldu, bu ülkenin sorunlarını çözdüler mi, çözdüler ile siz söyleyin."

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye'yi ayağa kaldırabilmek için Milli Ekonomi Modeli'ni uygulamak gerektiğini vurgulayarak, "Bir önceki iktidar da ABD'nin ve IMF'nin dediğini yerine getirdi, bunlar da aynısını yapıyor. BTP olarak kendilerinin milleti ayağa kaldıracak bir modeli ortaya koyduk. Kendi kaynaklarımızı harekete geçiren, insanımızın emeğini devreye koyan bir modeldir. Bu model, ABD'den Venezüella'dan Brezilya'ya; Rusya'dan Azerbaycan'a bir çok ülkede uygulanmaya başlamıştır" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 17:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?