25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

'Haydi kızlar okula' kampanyası

Kilis'in Elbeyli ilçesinde "Haydi kızlar okula kampanyası" devam ediyor.
Elbeyli Kaymakamı Davut Sinanoğlu'nun talimatı ile Elbeyli ve köylerinde okula gönderilmeyen çocukların belirlenmesi ve ikna edilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Türkdönmez, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdiresi Betül Hacıömeroğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Velet ile İlçe Müftüsü Muhsin Özdil başkanlığında heyet oluşturuldu.


Elbeyli ilçesi ve köylerinde ikamet eden ve zorunlu eğitim kapsamında oldukları halde aileleri tarafından okula gönderilmeyen kız çocuklarının ailelerini ikna etmek için oluşturulan heyetin turları sürüyor. Selmincik köyünde 3 kız çocuğunun okula gönderilmediğini öğrenen heyet, köye giderek okula gönderilmeyen kızların ailesini ikna ederek okula gitmelerini sağladı.


Elbeyli Kaymakamı Davut Sinanoğlu, kız çocuklarını maddi imkansızlıklar nedeniyle okuya gönderemeyen ailelerin tüm eğitim masraflarının Kaymakamlık tarafından karşılandığını belirterek, "Elbeyli ilçesinde ve köylerinde eğitim çağı gelip de okula gidemeyen tüm çocukların okula gitmesi için çalışıyoruz. İkna heyetimiz çalışıyor. Zaman zaman aileler ile ben de bizzat görüşüyorum. Sermincik köyünde okullu olan 3 kızımızın eğitim masraflarını üstlendik. 3 kızımıza ayrıca bilgisayar verildi" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 14:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?