26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Hayvancılığa destek sürüyor

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanan anaç sığır, koyun ve keçi desteklemelerinden faydalanmak isteyen yetiştiriciler için başvuru süresi 31 Mart 2009 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi.

İl Tarım Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, anaç sığır, koyun ve keçi desteklemelerinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin başvuru süresinin uzatıldığı belirtildi.

Açıklama şöyle sürdü;
"Müracaat süresi nedeniyle, anaç sığır desteklemesinde 2009 Mart ayında e-ıslah veri tabanı üzerinden hak edişi onaylanmamış işletme ve anaç sığırlar için, Türkvet ve e-ıslah kayıt sistemlerindeki 15 Nisan 2009 tarihli verilerden yararlanılarak hazırlanan ve beş gün içerisinde e-ıslahtan yayınlanan desteklemeye esas listeler, on gün süreyle askıya çıkarılır. Askı süresince yapılan itirazlar doğrultusunda kayıt sistemlerinde düzeltmeler yapılır. Desteklemeye esas son listeler, 7 Mayıs 2009 tarihli verilerden yararlanılarak hazırlanır ve yayınlanır. Geçerli müracaatı olan yetiştiriciler için desteklemeye esas hazırlanan yeni listeler doğrultusunda en geç 2009 Mayıs ayı sonuna kadar il/ilçe müdürlükleri tarafından hak ediş listeleri düzenlenerek onaylanır ve bir nüshası il müdürlüğüne, bir nüshası ilgili banka şubesine gönderilir. Müracaat süresinin uzatılması nedeniyle yapılamayan anaç koyun ve keçi desteklemeleri için, 2009 Mart ayı sonunda İl Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliğinin Kayıt Sistemi kayıtlarından yararlanılarak hazırlanan listeler, Nisan ayının ilk haftasında 10 gün süreyle askıya çıkarılır."
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 13:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?