18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Hemşirelere seminer

Kilis Devlet Hastanesi'nde görev yapan hemşireler ile Kilis 7 aralık Üniversitesi Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksek Okulu öğrencilerine "Hemşirelik mesleği" ve "dünden bugüne hemşirelik" konulu seminer verildi

Kilis Devlet Hastanesi Konferans salonunda gerçekleştirilen seminere Kilis Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fuat Karakuş, Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Kemal Demir, Acil Tıp Uzmanı Dr. Mehmet Dokur, Başhemşire Fatma Mercimek ile çok sayıda hemşire katıldı.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu 4. sınıf öğrencisi Derya Güney, hemşireliğin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayarak, "Toplumun gereksinimini karşılamaya yönelik hemşireliğin felsefesi, bireyin sağlıklı bir ortamda yaşaması, hemşirelik sağlıktan sapmalar olduğu zaman bireyin optimal bakımı almaya hakkı olduğunu savunur" dedi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nilgün Ulutaşdemir, "Hemşirelik kendine özgü bilgi ve olgular içerinde, bağımsız bir sağlık disiplinidir. Hemşirelik mesleği topluma hizmet işlevinde diğer sağlık meslekleri ile sıkı işbirliği yapılmasına inanır. Hemşirelik, bireyin kendine özgü özelliği, kişiliği ve bütünlüğü içinde hak ve mahremiyetine saygı içerir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 12:52:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?