26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Hepatit otobüsü Kilis'te

Viral Hepatitle Savaşım Derneği'nin (VHSD) 2 yıl sürecek olan projesi kapsamında Türkiye genelinde gizli hepatit hastalarını belirlemek için yola çıkan hepatit otobüsü Kilis'e geldi.

VHSD yetkilileri, Türkiye genelinde 4 milyonun üzerinde gizli hepatit taşıyıcısı olduğunu ve bunu belirleyebilmek için yollara düştüklerini ifade ettiler. Yetkililer, "Viral Hepatitle Savaşım Derneği olarak Türkiye'nin değişik illerini ve ilçelerini dolaşarak hepatit hastalığı ve hastalığın teşhisi konusunda halkı bilgilendiriyoruz. Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Bitlis, Muş, Van illerini dolaşacak merkezde tarama ve bilgilendirme yapacağız” dediler.

İl Sağlık Müdürü Turgay Happani de, Viral Hepatitle Savaşım Derneği'nin Kilis'te yapacağı testlerin önemli olduğunu belirterek, "Viral Hepatitle Savaşım Derneği otobüsünü ziyaret ettim. Zaten dernek ile koordineli çalışıyoruz. Hepatit virüsünü taşıyıp taşımadığını anlamak için doktora başvurarak basit bir test yaptırılabilirler. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum" diye konuştu.
Öte yandan çok sayıda vatandaş, hepatit virüsü taşıyıp taşımadıklarını öğrenmek için otobüse gelerek kan verirken, taramanın 3 gün boyunca süreceği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 16:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selahattin yılmaz IP: 85.96.190.xxx Tarih : 21.04.2009 23:34:25

ilimize gelen saglık  ekiplerine teşekürler saglık yönden insanlarımıza gereken ilgive alakayı gösteren salık ekiplerine teşekürler  şimdiden  yolları  açık  olsun  iyi  çalışmalar dilerim teşekkürler  şimdiden