25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Her evde bir motosiklet

Türkiye'de nüfus ortalamasına göre en çok motosikletin bulunduğu Kilis'te, vatandaşlar araç yerine motosikleti tercih ediyor.


Kentte trafiğe kayıtlı 23 bin 449 aracın13 bin 350 adetini motosiklet oluştururken, Kilis ilçe iken verilen 27 plaka ile çevre illerden alınan motosikletler ile kentteki motosiklet sayısının 25 binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Kilis'te, nerede ise her evde birden fazla motosiklet bulunuyor. Motosikletin bu kadar çok olduğu kentte trafik kazalarının önlenmesi için trafik ekipleri motosikletler üzerinde sürekli denetim yapıyor. Motosiklet kullanmak için gerekli olan A2 ehliyet Türkiye'de en çok nüfus ortalamasına göre Kilis'te bulunuyor. 2 kişilik motosikletleri çoluk çocuk 4-5 kişi binerek, düğün, nişan, sünnet, cenaze törenlerine ve akraba ziyaretlerine giriyor. Havaların soğumasıyla birlikte bir kısım motosiklet sürücüleri motosikletlerini garajlara koyarken, büyük çoğunluktaki Kilisliler, motosiklete kış aylarında dahi binmeyi tercih ediyor.


Kentte, siyasi parti yöneticileri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, doktorlar, avukatlar, mühendisler, oda başkanları, sivil toplum örgütü üyeleri, gazeteciler, kamu görevlileri başta olmak üzere çok sayıda kişi motosiklet ile ev ile işyerlerine gidip gelmeyi tercih ediyor. Kentte uzun süreden beni görev yapan ve Kilisli olmayan çok sayıda kamu görevlisi de motosiklet geleneğine ayak uydurarak motosiklete biniyor.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 14:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?