18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

İçme suyu şebekesi yenileniyor

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, kentin içme suyu şebekesinin yenilenmesi çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Bulut, yaptığı açıklamada, İller Bankası Genel Müdürlüğü Proje Etüt Daire Başkanlığı ile Gaziantep İller Bankası 10. Bölge Müdürlüğü'nden uzman bir ekibin Kilis'e gelerek incelemelerde bulunduğunu belirtti. Bulut, "Uzmanlardan oluşan heyet yeni içme suyu şebekesi yenilenmesi için Kilis'e geldi. Şehrin eski su şebekesi ve su depoları ile yeni yapılacak su depolarının nerelere yapılabileceğini tespit ettiler.

İller Bankası uzmanlarının su şebekesinin yenilenmesi için projeyi en kısa zamanda tamamlayacaklarını ifade etmeleri bizleri sevindirdi" dedi. Kilis içme suyu şebekesinin çok eski ve yetersiz olduğunu kaydeden Bulut, "Bunun için Kilis içme suyu şebekesinin tamamen yenilenmesi gerekiyor. Yeni yapılacak içme suyu şebekesinin modernliği Türkiye'de bir ilk olacak. Proje tamamlanıp önümüze geldikten sonra içme suyu şebekesinin tamamen yenilenmesi ve modernize edilmesi için çalışmalara zaman kaybetmeden başlayacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 14:07:30
Güncelleme :27 Eylül 2007 Perşembe 14:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?