25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

İl koordinasyon kurulu toplandı

Vali Nevzat Turhan, Kilis'te 251 projenin uygulandığını bildirdi.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Kilis Valisi Nevzat Turhan Başkanlığı'nda yapıldı. Toplantıya Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, yatırımcı kuruluşlar ile kurul üyeleri katıldı.

Vali Nevzat Turhan, yaptığı konuşmada, il düzeyindeki yatırım tekliflerinin hazırlanması, uygulanması, izlenmesi ve amacına uygun olarak kullanılması için gerekli bilgi akışı ve iletişim ortamının sağlanması amacıyla DPT Müsteşarlığı’nca elektronik ortamda il yatırımlarını izleme sistemi oluşturulacağını belirtti. Turhan, "Bu bağlamda önümüzdeki dönemde, DPT Müsteşarlığı tarafından sürdürülen çalışmalar sonuçlandığında Valiliğimizce, yatırımcı il ve bölge kuruluşlarımıza gelişmeler hakkında bilgi verilerek, gerekli yönlendirmelerde bulunulacaktır” dedi.

2008 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kamu yatırımcı kuruluşları tarafından 2007 yılının genel bir değerlendirilmesi ve 2008 yılı yatırım projelerine ilişkin bilgilerin sunumunun yapılacağını kaydeden Turhan, “Yatırımcı kuruluşların 2008 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı için Valiliğimize gönderdikleri yatırım projeleri izleme ve değerlendirme raporlarının sonuçlarına göre Kilis'te uygulanan proje sayısı 251adettir. Bu projelerin 180 adeti mahalli idare kuruluşlarınca, 71 adeti genel bütçe kapsamındaki kuruluşlarca yürütülmektedir. Projelerin bedelleri toplamı 100 milyon YTL, 2008 yılı ödenekleri toplamı 21 milyon YTL ve dönem sonuna kadar yapılan harcamalar toplamı 12 milyon YTL'dir. Projelerin nakdi gerçekleşme oranı ise bu dönem itibariyle yüzde 59 seviyesindedir" diye konuştu.

Turhan, yatırımların sektörler itibariyle dağılımı incelendiğinde yatırım projelerinin tarım, ormancılık, hizmet, ulaştırma, eğitim, sağlık, enerji, ve kültür-turizm alanlarında yürütüldüklerinin görüldüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu sektörlerden hizmet sektörü 37 milyon YTL proje bedeli ve 7 milyon YTL ödenek miktarı, enerji sektörü ise 23 milyon YTL proje bedeli ve 1 milyon YTL ödenek miktarı ile ilimizin yatırım tutarı bakımından başlıca sektörler arasında yer almaktadır. Genel bütçe kapsamında gerçekleştirilen toplam 71 adet projenin ilçelere göre dağılımına bakıldığında bu projelerin 56 adeti merkez ilçede, 5 adeti Elbeyli ilçesinde, 3 adeti Musabeyli ilçesinde, 7 adeti Polateli ilçesinde uygulanmaktadır. Yatırımların mahalli idare kuruluşlarına göre değerlendirilmesinde; İl Özel İdaresince yürütülen toplam proje sayısı 167 adet olup, bu projelerin 121 adedi 2007 yılına, diğer 46 proje ise 2008 yılına ait yeni projelerdir. Projelerin bedeller ve ödenekleri toplamı 8 milyon YTL'dir. Kilis'te genel bütçeli kamu yatırımcı kuruluşlarınca yürütülen toplam 71 projenin 21 adeti tamamlanmış, 39'u devam etmekte, 4'ü ihale aşamasında, 7'sine henüz başlanılmamıştır. Mahalli idare kuruluşlarına ait toplam 180 projenin ise 61 adeti tamamlanmış, 12'si devam etmekte, 106'sına henüz başlanılmamıştır."

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 19:27:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?