19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

İl koordinasyon kurulu toplandı

Kilis Valisi Nevzat Turhan, Kilis'te 212 projenin uygulandığını söyledi.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Kilis Valisi Nevzat Turhan başkanlığında yapıldı. Toplantıya Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, yatırımcı kuruluşlar ile kurul üyeleri katıldı.

Vali Nevzat Turhan, yaptığı konuşmada, il düzeyindeki yatırım tekliflerinin hazırlanması, uygulanması, izlenmesi ve amacına uygun olarak kullanılması için gerekli bilgi akışı ve iletişim ortamının sağlanması amacıyla DPT Müsteşarlığı'nca elektronik ortamda il yatırımlarını izleme sistemi oluşturulacağını belirtti. Turhan, "Bu bağlamda önümüzdeki dönemde, DPT Müsteşarlığı tarafından sürdürülen çalışmalar sonuçlandığında Valiliğimizce, yatırımcı il ve bölge kuruluşlarımıza gelişmeler hakkında bilgi verilerek, gerekli yönlendirmelerde bulunulacaktır" dedi.

Kilis genelinde uygulanmakta olan 212 adet proje bulunduğunu belirten Vali Turhan, yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Bu projelerin 123 adedi Mahalli İdare Kuruluşlarınca, 89 adedi Genel İdare Bütçesi kapsamındaki kuruluşlarca yürütülmektedir. Projelerin bedelleri toplamı 113 Milyon YTL'dir. 2008 yılı ödenekleri toplamı 16 milyon YTL ve dönem sonuna kadar yapılan harcamalar toplamı geçen dönem 1,7 milyon YTL iken 3. dönem itibariyle 8,5 milyon YTL olarak gerçekleşmiştir. Bu verilere göre geçen dönem yüzde 14 seviyesinde olan nakdi gerçekleşme seviyesi, proje ödeneklerinin sağlanması ile birlikte yüzde 53 seviyesine yükselmiştir. Yatırımların sektörler itibariyle dağılımı incelendiğinde projelerin; tarım, ormancılık, hizmet, ulaştırma, eğitim, sağlık, enerji, ve kültür-turizm sektörlerinde yürütüldükleri görülmektedir. Söz konusu sektörlerden hizmet sektörü 23 proje ve 37 milyon YTL proje bedeli, enerji sektörü 7 proje ve 24 milyon YTL proje bedeli, eğitim sektörü ise 12 proje ve 17 milyon YTL ile ilimizin yatırım tutarı bakımından başlıca sektörleri olarak sıralanmaktadır. Genel İdare Bütçesi kapsamında gerçekleştirilen 89 adet projenin ilçelere göre dağılımına bakıldığında; bu projelerin 62 adeti Merkez ilçede, 7 adedi Elbeyli ilçesinde, 12 adedi Musabeyli ilçesinde ve 8 adedi Polateli ilçesinde uygulanmaktadır. Yatırım projelerinin Mahalli İdare Kuruluşlarına göre dağılımına bakıldığında ise; İl Özel İdare ve belediyelerce yürütülen toplam proje sayısının 123 adet olduğu görülmektedir. Bu projelerin bedelleri toplamı yaklaşık olarak 4 milyon YTL, ödenekleri toplamı 2 milyon YTL ve nakdi gerçekleşme seviyesi yüzde 31 seviyesindedir. İlimizde genel bütçeli kamu yatırımcı kuruluşlarınca yürütülen 89 projenin 25 adedi tamamlanmış, 39'u devam etmekte, 9'u ihale aşamasında, 16'sına ise henüz başlanılmamıştır. Mahalli İdare Kuruluşlarına ait toplam 123 adet projenin ise 53 adedi tamamlanmış, 10'si devam etmekte, 60'ına ise özellikle ödenek yetersizliğinden kaynaklanan nedenlerle başlanılamamıştır."

 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 19:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?