25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

İlaçlama çalışmaarı sürüyor

Kilis Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan çeşitli sinek ve böceklerle etkin mücadele kapsamındaki ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Kilis Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kent merkezinde ilaçlama çalışmalarının yoğunlaştırıldığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlaçlama çalışmaları tüm mahalleleri kapsayan bir şekilde sürüyor. Özellikle karasinek, sivrisinek ve larvaların doğal üreme yerleri olan çöplük alanları, ağaç ve yeşil alanlar ile Kilis'in tamamında sürdürülen ilaçlama çalışmaları ile büyük ölçüde insanlara rahatsızlık veren haşerelerle ve böceklerle etkin bir mücadele hedefliyoruz. Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle yeşil alanlarda, çöplüklerde oluşan zararlılara karşı ilaçlı mücadele çalışmaları 2 adet araç üstü ULV ilaçlama makinesi, traktör arkasına bağlanabilir 1 holder, 1 seyyar dumanlama makinesi ve sırt holderi ile yapılan ilaçlamalar sabah erken saatlerde ve geceleri yapılıyor. İnsan sağlığı açısından da herhangi bir sorun oluşturmayan ilaçlama çalışmaları yaz boyunca sürdürülecek."

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 11:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?