19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

İnterplast Derneği Kilis'te

 Türkiye İnterplast Derneği Başkanı Prof.Dr. Metin Yavuz başkanlığındaki 6 kişilik ekip Kilis'e geldi.

Kilis Devlet Hastanesi'ne gelen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda İnterplast - Türkiye Başkanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Doc. Dr. Erol Kesiktaş, Doc. Dr. Şule
Akın, Uzman Dr. Cengiz Alper ve Uzman Dr. Gaye Çalıkapan hasta muayene etmeye başladı.

Türkiye İnterplast Derneği Başkanı Prof.Dr. Metin Yavuz, yaptığı açıklamada, derneğin; organizasyonlar kurarak geri kalmış veya gelişmekte olan ülkelerde faaliyet gösteren, gittikleri ülkelerde estetik operasyonlar dışında plastik ve rekonstrüktif cerrahinin komplike ve sofistike ameliyatlarını hiçbir maddi karşılık gözetmeksizin gerçekleştirdiğini belirtti. Yavuz, "İnterplast Derneği tıbbı teçhizat ile donanımlı en üst düzeyde Plastik Cerrahi ve anestezi ekiplerinden oluşan uluslar arası bir cerrahi yardım kuruluşudur. Merkezi Amerika'nın Palo Alto (San Francisco) kentinde bulunan ve organizasyonun ülkemizdeki kolu olan Interplast Türkiye Derneği 1987 Adana'da kurulmuş olup, o tarihten itibaren Türkiye'de 73. dünyada Irak, Suriye, Kenya, Gana, Nijerya, Nijer, Hindistan, Pakistan, Ekvator, Bolivya, Peru, Çin, Kıbrıs, Azerbaycan, Etiyopya, Bosna Hersek, Türkistan ve Kazakistan'da olmak toplam 106 aktivite gerçekleştirmiştir. Bu aktivitede 685 doktor ile 105 yardımcı sağlık personeli görev almış ve toplam 4 bin 253 hastanın ameliyatı başarılmıştır. Uzun süredir ön hazırlığı yapılan Kilis İli Interplast aktivitesi için çalışmalar tamamlanmış ve program taslağı belirlenmiştir. Bu defa 5-11 nisan 2009 tarihleri arasında sadece Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi alanına giren hastaların tedavisi amacıyla Kilis Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilecek olan bir aktivite planlanmıştır. 6 kişilik bir cerrah- anesteziolog- hemşire-personel grubu gönüllü olarak bu organizasyona katılıyoruz" dedi.

Yavuz, Kilis Devlet Hastanesi'nde 07.30 - 17.30 saatleri arasında poliklinik hizmeti vereceklerini belirterek, "Ekip olarak poliklinik muayenesi sonrasında ameliyatına karar verdikleri hastaların ameliyatlarını yine devlet hastanesinde 7, 8, 9 ve 10 Nisan 2009 tarihlerinde yapacaklardır. Bu zamana kadar çeşitli nedenlerle tedavisini yaptıramamış olan doğuştan dudak yarığı, doğuştan damak yarığı, doğuştan el ve ayak parmaklarında yapışıklık, doğuştan el ve ayak parmaklarında fazlalık, doğuştan kulak yokluğu, yanığa bağlı vücudun çeşitli yerlerinde yapışıklı - çekilme ve şekil bozukluğu, yüz felci, yüz kemik kırıkları, deri kanserleri, göz kapaklarında düşüklük, kapanmayan yaralar, kepçe kulak, eski burun kırıkları(nefes almada güçlük), semer burun, doğuştan asimetrik meme, meme kanseri ameliyatı sonrası yeniden meme yapılması gibi plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi alanına giren rahatsızlıkları bulunan vatandaşlar, devlet hastanesine gelerek plastik cerrahi polikliniğine başvurmaları gerekmektedir. Hastaların muayene ve ameliyatları ücretsiz yapılacaktır" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 13:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?