25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

İş-Kur geçim kapısı oldu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis Milletvekili Hasan Kara, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde en çok kadınlara yönelik kursun Kilis'te açıldığını söyledi.

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü'nü AK Parti İl Başkanı ile birlikte ziyaret eden milletvekili Hasan Kara'ya kadınlar açılan kurslar ile ilgili olarak teşekkür etti. Daha sonra İş-Kur İl Müdürü Ahmet Özçil ve Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Hamit Maraşlıoğlu'ndan kurslar ile ilgili bilgi aldı.

Milletvekili Kara, İş-Kur İl Müdürlüğü'nün büyük bir başarıya imza attığını belirterek, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde il olarak kadına meslek öğrenim kursları açısından birinci durumdayız. Yine işe yerleştirme bakımından bölgemizde birinci, Türkiye genelinde 17. sıradayız. Amacımız tüm kadınları meslek sahibi yapmak ve ev ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamaktır. Kilisli kadınlar el işinde çok beceriklidir.. Bu kursları açmamızdaki amacımız, ev hanımlarımızın aile bütçesine katkıda bulunmalarını ve meslek edinmelerini sağlamaktır. 240 bayan meslek eğitim kurslarına katılıyor. Ayda 250 YTL para kazanıyorlar. Ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. Kurslar için yoğun bir talep var. 704 bayan kurslara kayıt olmak için başvurdu. GAP bölgesindeki iller içerisinde açılmayan ne kadar kurs var ise Kilis'te açıyoruz. Hem kadınlarımız meslek öğreniyor, hem de para kazanıyorlar" dedi.

Önümüzdeki ay içerisinde Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Kilis'i ziyaret edeceğini hatırlatan Milletvekili Kara sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti olarak kadına ne kadar önem verdiğimizi herkes biliyor. Meslek edindirme kurslarımız devam edecek. Kadınların maddi destek sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Çünkü, kadın para kazandığı zaman eşine, evine çocuklarına katkı sağlamış olacak. Buradan huzurlarınızda sesleniyorum, kursları açan İş-Kur İl Müdürü Ahmet Özçil ve HEM Müdürü Hamit Maraşlıoğlu'na teşekkür ediyorum."

İH
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 10:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Esra Göycıncık IP: 78.160.169.xxx Tarih : 1.11.2008 20:46:29

Bence Secilen Kişileri YAzmanız LAzım bu konuda BilGilendirilmek İstiyorum LütFEn ,!!!!!!!!!