25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

İş yerlerinde önemli anket

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kilis İl Müdürü Ahmet Özçil, 10 ve üzerinde işçi çalıştıran iş yerlerinde "iş gücü tarama faaliyetleri" konulu anket çalışması yapılacağını söyledi.


Özçil yaptığı açıklamada, işgücü piyasasında meydana gelen değişme ve gelişmelerin işgücü üzerindeki etkisini ortaya çıkarmak, alınması gerekli önlemleri belirlemek amacıyla İŞKUR tarafından işgücü piyasası soru kağıdı geliştirildiğini kaydetti.


İŞKUR Müdürü Özçil, "Yapılacak anketlerden elde edilecek bilgiler ışığında, işgücü piyasasında meydana gelen değişimleri ve gelişimleri izleyerek, bu değişim ve gelişmeleri işgücü ihtiyacı üzerindeki etkisini ortaya çıkarması amaçlanmaktadır.Yine söz konusu faaliyet ile sosyo-ekonomik yapıda meydana gelen değişme gelişmelerin, işgücü piyasasındaki etkilerini ortaya çıkarmak ve alınması gerekli önlemleri belirlemektir. İşgücü piyasasında elde edilen verileri analizi sonucu, bir yandan kurumumuz hizmetlerinin etkin sunumu için plan ve programlar yapmamıza veri teşkil ederken, diğer yönden de istihdam ve eğitim politikalarında oluşumuna katkı sağlamak amacıyla karar alıcılara veri teşkil etmektir"dedi.


İşgücü piyasası ile ilgili periyodik bir şekilde güncel ve güvenilir bilgiler elde etmek için böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Özçil, "İşgücü piyasasında meydana gelen değişme gelişmelerin ,işgücü üzerindeki etkilerini ortaya çıkarmak, iş yerlerinin iktisadi faaliyet kolları dikkate alınarak, sektörel bazda gelişen ve daralan sektörleri belirlemek, bu sektörlerde ortaya çıkan işgücü istemleri sonucu yeni işe girecek ve işten çıkacak işgücü sayısı tahmin etmek,mevcut ve gelecekte ortaya çıkan ya da çıkacak meslekleri belirlemek ve işgücü ve eğitim planlaması yapmak, elde edilen verilerle işgücü piyasası enformasyon sistemini oluşturmaktadır" diye konuştu.


Özçil, bir program çerçevesinde 59 iş yerinde 2 Kasım 2007 tarihine kadar anket çalışmalarını sonuçlandıracaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 12:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?