19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

İşadamına Kızılay nişanı takıldı

Kilisli işadamı Haydar Atınç'a Kızılay tarafından, Kızılay onursal nişanı verildi.

Kilis Valiliği'nde düzenlenen törene, Kilis Valisi Turhan Ayvaz, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Kızılay Kilis Şube Başkanı Sabit Erentürk, Kilis Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ertuğrul Kekeç ve Kızılay yöneticileri katıldı.

Kızılay Kilis Şube Başkanı Sabit Erentürk, Kızılay onursal nişanının Türkiye'de çok az kişiye verildiğini belirterek, "Bu nişan çok önemlidir. Kızılay Genel Merkezi tarafından Kızılay Kan Merkezi'ne yardım yapan İşadamı Haydar Atınç'a bu ödülü Kızılay'ın 2010 yılı kongresinde verilmesi planlanıyordu. Biz ısrar ettiğimiz için şimdi verildi. Kızılay onursal nişanı verilen kişiler Kızılay kongrelerinde onursal delege oluyorlar. Ölene kadar bu delegelikleri devam ediyor. Sayın Mustafa Kemal Atatürk'e de Kızılay onursal nişanı verilmişti.

Türkiye'de çok az kişiye verilen bir nişandır. Kilisliler, Kızılay tarafından belki de en çok bu nişanı alan ildir. Genelkurmay eski Başkanı Kilis eski milletvekili Doğan Güreş, Kilis milletvekili ve eski Belediye Başkanı Hannan Özüberk, Kilisli eski Hava Kuvvetleri Komutanı Safter Necioğlu ve bana daha önce verilmişti" dedi.

Vali Turhan Ayvaz, ise Kızılay'ın çok önemli bir kuruluş olduğunu, ilin yöneticisi olarak, her zaman destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Yapılan konuşmalardan sonra Vali Turhan Ayvaz tarafından işadamı Haydar Atınç'a Kızılay onursal nişanı verildi. 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç de Kızılay onur belgesini Atınç'a takdim etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 16:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?