26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

İşte vergi rekortmenleri

KİLİS'TE VERGİ REKORTMENLERİ AÇIKLANDI

Kilis Defterdarı Bayram Yıldız, 2009 vergilendirme dönemi vergi rekortmenlerinin belirlendiğini söyledi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, 2009 vergilendirme dönemine ait 2009 yılı Mart ayında mükellefler tarafından bin 604 adet Gelir Vergisi Beyannamesi verildiğini belirterek, "Mükelleflerimizce beyan edilen toplam Gelir Vergisi matrahı 14 Milyon 470 bin 137 TL 7 kuruştur. TL'dir. Bu matrah üzerinden Hesaplanan tahakkuk eden Gelir Vergisi Toplamı 3 milyon 373 bin 850 TL 91 kuruştur. Yine aynı döneme ait olarak, 2010 yılı Mart ayında mükelleflerimizce 261 adet Gayrimenkul Sermaye İradı Vergi Beyannamesi verilmiş olup, mükelleflerimizce beyan edilen toplam Gelir (GMSİ) Vergisi Matrahı 1 milyon 346 bin 941 TL 79 kuruştur..

Bu matrah üzerinden Hesaplanan (TAHAKUK EDEN) Gelir Vergisi toplamı 285.012,84 TL'dir. Bir önceki yıla göre Gelir Vergisinde Tahakkuk artış oranının yüzde 15,00, tahsilat artış oranın ise yüzde 14,63 olduğu tespit edilmiştir. Gelir Vergi tahakkuk eden ve ilk on sırada yer alan mükelleflerimizin beyanname bilgileri aşağıda gösterilmiştir. Ülkemizin kalkınmasının ve devlet hizmetlerinin yerine getirilmesinde ödenen vergilerin önemini kavramış olduğuna inandığımız ve gelirleri üzerinden hesaplanan vergileri tam ve zamanında beyan eden tüm mükelleflerimize, şahsım ve teşkilatım adına teşekkür eder, bundan sonraki faaliyetlerinin de bol kazançlı olmasını dilerim"

Kilis Defterdarı Bayram Yıldız, gelirler vergisi rekortmenleri sırasında ilk sırayı Noter Ökkeş Yıldız'ın aldığını belirterek, " ikinciliği Jale Ertuğrul, Üçüncülüğü M.Uğur Tırnaksız, dördüncülüğü Hülya Sağıroğlu, Beşinciliği Edip Ergezen, Altıncılığı Hamdi Özkaptan, Yedinciliği Nadir Kulakoğlu, sekizinciliği M.Turgut Sipahi, dokuzunculuğu M.Sadullah Belgin onunculuğu ise Selahattin Özyurt aldı. GMSİ vergisinde ise Meral Sutaşır birinciliği, Selvi Hidayet ikinciliği, Nihat Keşkek üçüncülüğü, Mustafa Karakuş dördüncülüğü, Ahmet Erendor beşinciliği, Enver Kestanlıoğlu altıncılığı, Mehmet Ali Esirgen yedinciliği, İnayet Beyazkan sekizinciliği, , Ferudun Hidayet dokuzunculuğu, Abdullah Dağaçıkan ise onuncu sırada yer aldı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 14:16:03
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 16:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?