18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kaçak et operasyonu

KİLİS'TE KAÇAK ET OPERASYONU

Kilis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kasaplar üzerinde yaptığı denetimde insan sağlığını tehdit eden ve kaçak yollarla kesilen 40 kilo et ele geçirdi.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, insan sağlığını korumak ve kaçak et kesimini engellemek için veteriner hekim kontrolünde periyodik denetimlerine devam ediyor. Kasaplar üzerinde yapılan denetimler sırasında bazı iş yerlerinde bulunan yaklaşık 40 kilo bozulmuş ve kaçak yollarla kesilmiş ete el konularak iş yerleri hakkında yasal işlem yapıldı. Kaçak etler, imha edildi. Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, uyarıları dikkate almayan kasaplara ceza verileceğini, kapatma yoluna da gidebileceklerini söyledi.

Bulut, "Gelen ihbarlar sonucu yapılan kontroller sırasında 5 kasapta yaklaşık 40 kilo kaçak yollarla kesilmiş et ele geçirilmiş. Ele geçirilen etler veteriner kontrolünde yakılarak imha edilmiştir. Bundan sonra da zabıta ekiplerimiz belediye veteriner hekimi gözetiminde kasap kontrollerini devam ettirip insan sağlığını hiçe sayarak satış yapan esnafa gerekli cezai işlemleri yapacaktır" dedi.

KİLİS'TE KAÇAK ET OPERASYONU
KİLİS'TE KAÇAK ET OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2011 Cumartesi 11:04:03
Güncelleme :5 Mart 2011 Cumartesi 19:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?