26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Kaçak inşaata pankartlı uyarı

Kilis Belediyesi, kentin değişik caddelerine astığı pankartlarla vatandaşları kaçak inşaat yapmamaları konusunda uyardı.

Belediye, vatandaşları kaçak inşaat konusunda uyarmak amacıyla kentin işlek caddelerine "Kaçak inşaat yapan ve yaptıran 1 ile 5 yıl arası hapis cezası ile cezalandırılır" yazılı pankartlar astı.

Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Kilis’te kaçak inşaat yapma döneminin bittiğini belirterek, "Yerel Yönetimler Yasası’na göre, kaçak inşaat yapanlara ve buna izin verenlere 1-5 yıl arasında hapis cezası verilecek. İlimizde yıllardır ruhsat alınmadan önüne gelen herkes inşaat yapmış, bu nedenle Kilis kentleşmesini bir türlü yerine getirememiştir. Çarpık kentleşmeye son veriyoruz. Artık binlerce YTL para harcayarak ev yaptıranlar ruhsatlarını almaları gerekiyor. Yasal prosedür neyse o uygulanacak. Bu herkes için geçerli, biri ruhsatsız inşaat yapsa belediye olarak bizi de sorumlu kılıyor yeni kanun. Bu nedenle kaçak inşaat yapan babam da olsa gözünün yaşına bakmam. Kanun herkes için vardır" dedi.

"Yeni yasayı bilmiyordum" gibi bir mazeretin kabul edilmeyeceğini vurgulayan Bulut, "Hemşehrilerimi her zaman, her fırsatta kaçak inşaat konusunda uyarıyoruz. Son olarak da ana caddelere pankartlar astık. Buna rağmen ruhsatsız inşaat yapanlara mani olmak için Zabıta ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz 24 saat görevinin başında. Vatandaşlarımız kaçak inşaat yapanları bize bildirsin. Anında gereğinin yapıldığını herkes görecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 12:37:01
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 17:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?