18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kaçakçılığa büyük darbe

Kilis'te, Türkiye-Suriye sınır hattında kaçakçılık yapan bir gruba jandarma tarafından operasyon düzenlendi.

Kilis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Kilis İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan çalışma neticesinde İl Merkez Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Kilis Merkeze bağlı Çerçili, Bulamaçlı ve Hisar Köyleri Türkiye - Suriye sınır hattı bölgesinde kaçakçılık olaylarının yoğunlaştığı belirtildi. Açıklama şöyle sürdü:
"Çerçili köyünde ikamet eden bazı şahısların Y.D. isimli şahsın liderliğinde her türlü kaçak eşyayı illegal yollarla Suriye'den Türkiye'ye getirip götürdükleri ve kullandıkları telefonlar ile örgüt içerisinde birbirleri ile irtibat sağladıkları anlaşılan organize bir suç örgütünün faaliyet gösterdiğinin değerlendirilmesi üzerine, yapılan araştırma sonucunda Y.D., M.D. K.D., F.Ç., H.T.,R.D. M.D., U.K. N.D. ile H.Ç. isimli şahısların süreklilik arz eden bir organizasyon içerisinde Kilis merkez Bulamaçlı ve
Çerçili köyleri Türkiye-Suriye sınır hattından uyuşturucu maddi ve gümrük kaçakçığını yapmak amacıyla örgüt kurdukları ve haksız kazanç elde etmek maksadı ile faaliyette bulundukları, bugüne kadar yapılan operasyonlar neticesinde 3 Ekim 2008 tarihinde merkeze bağlı Çerçili köyünde 17 bin 346 paket kaçak sigara, 3 Ekim 2008 tarihinde merkeze bağlı Bulamaçlı köyünde 3 bin 250 paket kaçak sigara, 4 Ekim 2008 tarihinde merkeze bağlı Çerçili köyünde 27 bin 200 paket, 24 Ekim 2008 tarihinde merkeze bağlı Çerçili köyünde 3 bin 90 paket kaçak sigara, 3 Kasım 2008 tarihinde Kilis merkez Bulamaçlı köyünde 7 bin 740 paket kaçak sigara, 13 Kasım 2008 tarihinde merkeze bağlı Çerçili köyünde 3 bin 360 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir. Bu suç örgütü tarafından gerçekleştirildiği değerlendirilmiştir. Sonuç olarak, suç örgütü içerisinde YD., M.D. K.D., F.Ç., H.T., R.D., M.D., U.K.,N.D ile H.Ç isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 18:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?