27
Mayıs
2024
Pazertesi
KİLİS

Kaçakçılığa geçit yok

Bayramlaşmayı bahane ederek fazla eşya getirmek isteyen Suriyelilere izin verilmeyerek, fazla eşyalara el konuldu.

Kilis Valiliği ile Halep Valiliği arasında imzalanan protokolle bu yıl 19.'su gerçekleştirilen bayramlaşma için sabahın erken saatlerinden itibaren Kilis'teki, yakınlarının yanlarına gelen Suriyelilerin, bayramlaşmayı fırsata dönüştürmek isteyenlerin getirdiği fazla kaçak eşyalara izin verilmedi.

Öncüpınar Gümrük Müdürlüğü Muhafaza ekipleri ile narkotik köpeği Colina Suriyelilerin yanlarında getirdiği eşyaları didik didik araması ilginç görüntüler oluşmasına neden oldu. Suriyelilerin yanlarında getirdikleri fazla eşyalara el konurken, zaman zaman Suriyeliler ile gümrük görevlileri arasında tartışmalar yaşandı. Yetkililer, fazla eşya getirilmesine izin verilmeyeceğini belirtti.

Öte yandan Suriyeliler, sınırdan geçişlerde her hangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek, "Sınırdan geçişlerde vizenin kaldırılması çok önemlidir. Artık pasaportlarımız ile rahatlıkla Türkiye'ye geçeceğiz. Bize bu imkanı sağlayan başta Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a sonsuz teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2009 Pazartesi 18:12:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?