26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Kadın girişimciler sertifika aldı

KİLİSTE KADINLARA GİRİŞİMCİ İŞ PORTALI EĞİTİMİ VERİLDİ

Kilis'te, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ile Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) işbirliği ile yürütülen "Mikro-net Mikro Girişimci Kadınlar İş Portalı" projesi kapsamında mikro girişimci kadınlara yönelik verilen bilgisayar ve internet eğitimleri tamamlayanlara sertifikaları veridi.

ÇATOM Müdiresi Nimet Taş, mikro-net projesi Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı tarafından Sabancı Vakfı desteğiyle Habitat için Gençlik Derneği, Özel Sektör Gönüllüler Derneği, İlk Adım, Umut Işığı ve İpekyolu Kadın Kooperatifleri ortaklığında yerel düzeyde ÇATOM işbirliği ile ve Halk Eğitim Müdürlüğü desteğiyle yürütüldüğünü belirtti.

Taş, "Kadınların girişimcilik kapasitelerini ve ekonomik katılımlarını arttırmayı hedefleyen projede; mikro ölçekte kendi işini yürüten veya yürütmek isteyen kadınlara ücretsiz ve birebir danışmanlık hizmeti, bilgi ve iletişim olanakları sunmak üzere bir iş portalı kurulmuştur. Bu iş portalında kadınlar özel sektörden gönüllü uzmanlara işlerine ilişkin her türlü konuda danışabilmekte, işlerine ilişkin ihtiyaç duydukları konularda bilgiye erişmektedirler. Diğer yandan kadınların bu portaldan yararlanmaları için yaklaşık 20 ilde bilgisayar ve internet eğitimleri uygulanmaktadır dedi.

Nimet Taş, Mikro-net Projesi ile Kilis'te yürütülen çalışmalar kapsamında KEDV ve ÇATOM işbirliğinde kadınlara çalışmaların duyurusu yapıldığını belirterek, "Bayanların eğitimler için başvuruları alınarak, Mart - Mayıs 2010 döneminde 58 kadına bilgisayar ve internet eğitimi verilmiştir. Eğitimlerin uygulanmasında Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından sağlanan eğiticiler katkı sağlamıştır. Kadınlar bu eğitimlerde temel bilgisayar becerilerinin yanı sıra Mikro-net İş Portalını kullanma konusunda beceri geliştirmişlerdir şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra kursiyerlere ÇATOM Merkezinde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

KİLİSTE KADINLARA GİRİŞİMCİ İŞ PORTALI EĞİTİMİ VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 13:26:00
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 15:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?