19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Kadının güçlendirilmesinde yenilikler

Kilis’te, Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM Müdiresi Nimet Taş, 50 kıza iletişim eğitimi verildiğini söyledi.

Taş, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Temsilciliği ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) arasındaki 12 yıllık sağlam ve verimli işbirliği sağlandığını belirterek, " Mart 2008'de imzalanan "GAP Bölgesinde Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler" adlı projeyle yenilendi.

Bu proje, UNDP-GAP BKİ ortaklığında yürütülen ve Kasım 2007'de tamamlanan "Bölgesel Kalkınmanın Güçlendirilmesi ve Sosyo-Ekonomik farklılıkların azaltılması, 2. aşama" projesinin devamı niteliği taşıyor. Yeni proje, ulusal ve uluslararası sivil toplum tarafından gerçekleştirilen politika analizlerinin yanı sıra saha deneyiminden de yararlanarak oluşturulan bir kadının güçlendirilmesi girişimi ve kurumsal kapasite oluşturma çalışmasıdır. Türkiye'ye ilişkin 2004 Ulusal İnsani Gelişim Raporu'nun da gösterdiği gibi, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Gaziantep ve Kilis'in cinsiyete dayalı insani gelişim sıralamalarının, kendi insani gelişim göstergelerinden de kötü olduğu belirtiliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kadınların gelişimine ilişkin fırsatları daha da kısıtlayan bir dizi piyasa bütünleştirme sorunlarından da etkilendiği biliniyor. Böyle bir ortamda, proje, bölgenin ihtiyaçlarına tam olarak cevap veriyor ve yenilikçi üretim-pazarlama stratejileri ve yeni imaj oluşturma yoluyla Güneydoğu Anadolu'da kadınların sosyal ve ekonomik yaşamını güçlendirmeyi amaçlıyor. Bunun da, kurumsal kapasitelerin güçlendirilmesine, kadınların iş gücü piyasasına katılımına, Güneydoğu Anadolu'nun markalaştırılmasına ve yeni satış ve pazarlama fırsatlarının yaratılmasına önem veren çok boyutlu bir yaklaşımla gerçekleştirilmesi hedefleniyor" dedi.

Taş, GAP-UNDP GAP Bölgesi’nde "Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler" projesi çerçevesinde GAP İdaresi İletişim ve Halkla İlişkiler müdürü Gül Gemalmaz Kilis ÇATOM katılımcısı kızlarla iletişim konusunda eğitim verdiğini belerterek, "Bu eğitime Kilis ÇATOM katılımcısı 50 kız katıldı. Bilginin artırılması insani gelişimin artırılmasında önemli bir unsurdur. Bu nedenle eğitim ve öğretim faaliyetleri bu projenin faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Proje birçok kadınına eğitim ve öğretim verilmesini amaçlamaktadır. GAP Bölgesinde Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler projesi yönetici Gönül Sulargil, iletişim eğitimiyle başlayan eğitim faaliyetlerinin önümüzdeki dönemde satış ve pazarlama, toplumsal cinsiyet eşitliği, tasarım, insan ve kadın hakları, kooperatif ve yönetim konusundaki eğitim ve öğretimlerle devam edilecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 15:44:35
Güncelleme :25 Kasım 2008 Salı 15:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
meltem IP: 85.98.147.xxx Tarih : 25.11.2008 20:05:57

Nimet hanım işinde çok başarılı kutluyorum..Başarılarının devamını diliyorum