19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Kahke satışları arttı

Kilis'te, genellikle sahurda tüketilen kahkelere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Sezer Pastanesi Sahibi Ali Sezer, Kilis'te Ramazan ayı içerisinde yüz yıllardan beri gelenek olarak tüketilen tuzlu ve şekerli kahkelere talebin artığını söyledi.

Sezer, "Vatandaşlar, tuzlu, şekerli kahke ve gerebiçlere Ramazan ayında rağbet gösteriyor. Henüz gerebiç yapımına başlamadık. Daha çok kahke satıyoruz. Kahkeler genellikle kentte sahurda tüketiliyor. Çünkü açlık hissettirmeyen kahke çeşitleri, bu yörede yüz yıllardan beri bir gelenek haline geldi. Ramazan’ın ortasından itibaren, bayram ve sonrasında gelen misafirleri ikram edilmek üzere gerebiç ve kahke yapılıyor. Gerebiçler, evde kadınlar tarafından yapılır. Fırın, baklavacı ve pastanelerde pişirilen, bu gerebiç ve kahkeler bayramda gelen misafirlere ikram edilir. Bizim şimdi sattığımız kahkeler ise genellikle sahurda veya geceleri tüketiliyor. Kahke ve gerebiçe olan ilginin ilerleyen günlerde daha da artmasını bekliyoruz. İşlerimiz Allah’a şükür iyi durumda, ramazan bereketini birlikte getirdi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 10:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet eren IP: 85.104.81.xxx Tarih : 5.09.2008 10:35:31

vallah onu bunu bilmem kilise geldinmi kahke yemeden gidilmez hele ramazan bayramında gerebiçimiz var çok süper kahke çeşiti lafın kısacası kilis bayramlarda çok güzel