18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kalitesiz bayram şekerlerine dikkat

Kilis'te, Ramazan Bayramının yaklaştığı şu günlerde tezgahlarda satışa sunulan bayram şekerlerinin büyük bölümünün kalitesiz olduğu bildirildi.

Tarım İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ile Belediye Zabıta ekiplerine büyük işler düştüğünü ifade eden vatandaşlar, Bayram haftasına girildiğini ve piyasalarda satışı artan bayram şekerlerinin denetimlerinin yetersiz yapıldığı takdirde insan sağlığını tehdit edebilecek sonuçların ortaya çıkabileceğini belirttiler.

Vatandaşlar, "Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle şeker piyasalarında gözle görülür bir hareketlilik yaşanıyor. Kilosu 3 YTL'den şeker satışı yapılıyor. Toz şekerin kilosu 2 YTL'nin üzerinde nasıl 3 YTL'ye bayram şekeri satılıyor. Ramazan bayramına çok az gün kala bayram şekeri satışlarında büyük artış meydana geldi. Ancak, sağlıksız ortamlarda satılan şekerler konusunda sıkı bir denetim gerekmekte. Maddi durumu yerinde olmayan çok sayıda kişi, ucuz diyerek sağlıksız şekerleri tercih ediyorlar. Bu da insan sağlığını tehdit ediyor, buna müsaade edilmemelidir. Yetkilileri göreve çağırıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 12:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?