18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kara'dan 19 Mayıs mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hasan Kara, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Milletvekili Hasan Kara, 19 Mayıs’ın Türk Ulusu'nun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olduğunu belirtti. Kara, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bağımsızlık meşalesini Samsun'da yakarak Türk Milleti'ne rotasını gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günü kabul ettiği 19 Mayıs; Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz’ diyerek, büyük özverilerle kurulan Cumhuriyeti, aldığı eğitim ve kültürüyle daima kararlılığını gösterme dinamizmine güvendiği Türk gençliğine emanet etmiştir.

Bizler Kilis milletvekilleri olarak geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin; eğilimlerini ve kişilik özelliklerini dikkate alan, duygu ve davranışlarına yön veren dinamikleri göz önünde bulunduran bir anlayış içerisindeyiz. 21. yüzyıl; siyasi özgürlükleri ekonomik özgürlükle birleştirmediğimiz ve bunun devamında tam özgür olamayacağımız bir yüzyılın adıdır. Bunun içinde ulusumuzun bağımsızlığını en üst seviyeye çıkarabilmemiz için gece gündüz demeden el birliği ile hep beraber çalışmalı ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkarmalıyız. Buna mecburuz ve hatta mahkumuz. Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi selamlıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 89 yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.”

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 18:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?