25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Karayollarının yapımı ihaleye çıkıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hasan Kara, Kilis-Akbez Karayolu, Kilis-Musabeyli Karayolu, Kilis-Elbeyli Karayollarının yapılması işinin haftaya ihaleye çıkarılacağını söyledi.

Kara, Mayıs ayı başında Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit ile birlikte karayollarında incelemelerde bulunduklarını belirtti. Kilis-Akbez Karayolu, Kilis-Musabeyli Karayolu ile Kilis-Elbeyli Karayollarındaki virajlı kaldırılarak iyeleştirme çalışmalarının kısa süre içerisinde başlanacağını belirten Kara, şunları söyledi:

"Kilis-Gaziantep duble yolunun bu yıl yarım kalan yerlerini de tamamlayacağı. Geçen yıl başladığımız Kilis-Akbez Karayolu'nda iyileştirme çalışmalarına bu yıl da devem edeceğiz. Bu yolun virajlı bulunan bölümlerinin kaldırılması için yapılan çalışmalar ihale aşamasına geldi. Önümüzdeki hafta ihaleye çıkarılacak. Kilis-Musabeyli arasındaki yolun virajlı bölümünün düzeltilmesi yolun standardının iyileştirilmesi için de Karayolları çalışmaları son aşamaya geldi. Bu yolunda ihalesi haftaya yapılacak. Kilis-Yavuzlu yolunun bulunduğu 2 kilometrelik alanda da kesin virajların kaldırılması çok önemlidir. Bu yol içinde ihalesi önümüzdeki hafta yapılacak. 2008 yılı içerisinde bu yolların yapılması için siyasetçiler olarak elimizden geleni yapıyoruz. Sorunlu yolların çözülmesi ile birlikte kaza oranlarında büyük düşüş yaşanacaktır."

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 16:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?