26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Kayacık Barajı hayat verecek

Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Kayacık Barajının Elbeyli ovasına hayat vereceğini söyledi.

İncelemelerde bulunmak üzere Elbeyli ilçesine giden Vali Turhan Ayvaz, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaptırılan kanal kaplama projesini yerinde inceledi. Burada DSİ Gaziantep Şube Müdürü Abdullah Göze'den çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Ayvaz, GAP eylem planı çerçevesinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Kayacık barajından 37 kilometre kanal kaplama çalışması yapılıyor. 2009 yılında 41 milyon TL ödenek ayrıldı. 2012 yılında tamamlanacak olan proje sonunda 20 bin hektar alan kayacak barajından gelen suyla sulanacaktır. 20 bin hektarın 10 bin hektarı Kilis tarafı, 10 bin hektarı ise Gaziantep tarafındaki tarım arazileri sulanacak. Bu projenin sonunda 67 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor. Elbeyli ovasındaki çiftçilerimiz sulu tarım ile birlikte birden fazla ürün alacaklar. Buda Elbeyli ve Kilis ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır. Şu anda çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Elbeyli ovasının sulanmasına kısa süre içerisinde başlanacak" dedi.

Kilis'in bir tarım kendi olduğunu vurgulayan Vali Turhan, "Kilis'te tarımın gelişmesi için ne gerekiyor ise yapmaya hazırız. Sulu tarım gerçekten bölgenin kaderini değiştirecek. Elbeyli ovasında birden fazla ürün alınması mümkündür. Yetersi sulama gerçekleştirilsin, Devletimizin GAP eylem planı çerçevesinde bir çok yatırımı ilimize ve ilçelerimize getiriyor. Bu projelerin takipçisi olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Vali Turhan Ayvaz'ın Elbeyli gezisine Elbeyli Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Emniyet Müdürü Kadir Esir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 11:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?