18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kaymakam'ın 2008 müjdeleri

Kilis'in Elbeyli İlçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu, 2008 yılının Elbeyli ilçesinin kalkınma hamlesine başlamasında milat olacağını söyledi.


Kaymakam Davut Sinanoğlu, Elbeyli ilçesine hazırlayacakları projeler ile kentin hayat standardının yükseltilmesi için çalışacaklarını belirtti. Sinanoğlu, "2008 yılı başlarında Çobanbey Tren İstasyonu faaliyete geçecek. İstasyonunun faaliyete geçmesi sadece Elbeyli ilçesine değil Kilis ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak. 28 yıldır kapılı bulunan Çobanbey Tren İstasyonunda çalışmalar son aşamaya geldi. Kısa bir süre içerisinde faaliyete başlayacak. Eskiden olduğu gibi ilçemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Ocak ayı içerisinde Devlet Demir Yolları (DDY) Bölge Müdürü ile görüşmek için Adana'ya gideceğim" dedi.

Hizmet anlayışlarında “ben yaptım oldu” mantığı olmadığını “biz yaptık oldu” felsefesi olduğunu söyleyen Kaymakam Davut Sinanoğlu, "Elbeyli ilçemizde yol, su sorunu nerede ise kalmadı. Bundan sonra kente üst yapı için çalışacağız. Kentte en az 100 adet Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından konut yapılması için girişimlerde bulunuyoruz. Arsamız hazır, talepleri toplayacağız. Bu konutlar ilçe halkı için çok önemlidir. Eğer bu konutlar yapıldığı zaman ilçemizde görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personel Kilis ve Gaziantep'e gidip gelmek zorunda kalmayacak. Memurların büyük bölümü Kilis ve Gaziantep'e gidip geliyor. Çünkü lojman ve konut sıkıntısı var. Bu sıkıntıyı TOKİ tarafından yapılacak konutlar ile aşacağız" diye konuştu.


Elbeyli ilçesinde biber festivali yapmayı düşündüklerini ifade eden Sinanoğlu, şunları söyledi:
"İlçemizde yaz aylarında muhteşem bir biber festivali yapmayı düşünüyoruz. Bunun için şimdiden çalışmalara başladık. Geniş katılımlı, ilçemizin şanına yakışır bir festival olacak. İlçemizi bu tür etkinliklerle markalaştırmak istiyoruz. Amacımız ilçe halkının yaşam standartlarını yükseltmek. Ayrıca, Türkiye- Suriye Bölgesel İş Birliği Programı kapmasında projeler de hazırladık. Bu projelerin yapılması halinde gerçekten ilçemize büyük katkı sağlayacak. Valimiz Nevzat Turhan, bize maddi ve manevi anlamda büyük destek veriyor. Bu projelerin hazırlanması için kendisine Elbeyli halkı adına teşekkür ediyorum."

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 11:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?