18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

KESK'ten basın açıklaması

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikaların Kilis İl Temsilciliği basın açıklaması ilginç görüntülere neden oldu. 

Basın açıklamasına 25 sendika üyesi katılırken, 50 polis güvenlik önlemi aldı. 

KESK'in basın açıklaması Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapıldı. 

KESKE'e bağlı sendikalar ile Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Kilis İl Temsilcisi Halil Seyrekbasan, yeitim kurulu üyeleri ile bazı sivil toplum örgütü üyelerinin temsilcileri katıldı. 

Eğitim Sen Kilis İl Temsilcisi Selçik Yaşar, yaptığı konuşmada, "Bizler, hak aramanın suç sayıldığı, örgütlenmenin yasaklandığı bir zaman diliminde başlattığımız yürüyüşümüzü bugünlere getirdik. Şu anda tüm Türkiye'de binlerce kamu emekçisi alanlarda ve binlerce yürek birlikte atmaktadır. Bugüne gelinmesinde 2007 bütçesine yaptığımız itirazların ve taleplerimizin dikkate alınmaması belirleyici rol oynamıştır. Halkın İhtiyaçlarını değil, sermaye ve rantiyenin ihtiyaçlarını öngören, yoksulluk ve işsizliği artıran, insanca yaşanacak ücreti çok gören, ücret ve çalışma koşullarını tek taraflı belirleyen, eğitime yeterli bütçe, okulumuza ödenek ayırmayan, sağlıkta yıkıma neden olan TİS ve grev hakkını engelleyen 2007 bütçesinin halktan, emekçiden yana değiştirilmesini talep ettik. Ancak siyasal iktidar, sizleri, bizleri yani halkı değil IMF'yi düşündüğünden, bütçeyi onların isteğine göre şekillendirdiğinden taleplerimizi dikkate alınmadı" dedi. 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 16:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet onur IP: 212.175.112.xxx Tarih : 19.12.2006 11:15:10
Azınlık bir avuç gereksiz işler peşinde koşan zavallılar git gide nesliniz tükeniyor Ama hala akıllanmıyorsunuz Ne hakkından bahsediyorsunuz sizin yaptığınız haksızlıkları kimler anlatsın