18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kilis: Don olayı Meclis gündemine taşınıyor

AK Parti Kilis Milletvekili Veli Kaya, Kilis’te meydana gelen don olayından en az 20 bin üreticinin olumsuz yönde etkilendiğini belirterek konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getireceğini söyledi.

Kaya, yaptığı açıklamada, filiz sürme aşamasında ani ısı kaybıyla oluşan dondan Kilis’teki 16 bin hektar bağ, 15 bin 350 hektar meyve ağacı ve 11 bin 350 hektar sebze ekili alanın olumsuz yönde etkilendiğini belirterek, "İlimizin tek geçim kaynağı tarımdır. Üzüm, meyve ağaçlarını ve sebze ekili tarlaları don vurdu. Zaten ekinler de kuraklıktan başak vermedi. Zarar 50 trilyon liranın üzerinde. Kilis’te tam bir felaket yaşanıyor" dedi.

Kilis’in doğal afet kapsamına alınması için TBMM Başkanlığı’na yasa teklifi vereceğini belirten Kaya, don olayının Gaziantep ve Hatay’da bağ ve meyve ağaçlarını, Malatya’da da kayısı ağaçlarını vurduğunu söyledi.

Bu konuda bölge milletvekilleri ile korodineli bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Kaya, don afetine maruz kalan illerin af kapsamına alınması için çaba sarfedeceklerini belirtti.

KİLİS-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2004 Perşembe 12:05:33
Güncelleme :8 Nisan 2004 Perşembe 12:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?