24
Mayıs
2024
Cuma
KİLİS

Kilis: İsrail'e, nefret dolu bir kınama da Başkan Bulut'tan geldi

İsrail, BM Güvenlik Konseyinin kınamasına ve dünyadan gelen tepkilere rağmen son 10 gün içerisinde 80’ den fazla Filistinli’yi öldüren İsrail’e, bir tepki de, Kilis Belediye Başkanı M: Abdi Bulut’tan geldi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan BULUT, "Bu vahşeti yaratan İsrail’i nefretle kınıyorum" dedi.

Başkan Bulut açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Filistin de adeta bir can kıyımı yaşanmaktadır. Çocuk kadın genç yaşlı demeden helikopter roket atışı ve tank ateşi altında onlarca Filistinli kardeşlerimizin ölümüne neden olan İsrail’ i büyük bir nefretle kınıyorum. İnsan hakları ve uluslar arası hukuk çerçevesinde tüm dünya ülkelerinin yükümlülüklerine saygı gösterme çağrısı yaparak, Filistinlilere yapılan mezalimin derhal sona erdirilmesini ve İsrail’ in savaş suçlusu olarak yargılanmasını istiyorum. Sayın Başbakanımız Recep Tayip ERDOĞAN’ ın Filistin de yaşanan dramın, adeta devlet terörü noktasına tırmandığı bütün dünya devlet Başkanlarını ve Başbakanlarını bu konuda ortak dayanışma ve tavır almaya davet ediyorum demesinin büyük bir önem taşıdığını Başbakanımızın bütün sözlerine destek veriyor, tekrar İsrail’ i nefretle kınıyor insanlara yapılan insanlık dışı bu kıyımın bir önce durdurulmasını istiyorum.
Ayrıca Irak’ ta işgal güçlerinin ve birliklerinin Iraklı mahkumlara yaptığı insanlık dışı, gayri ahlaki muamelenin de sona erdirilmesi, işkence yapanlar ve sorumlu olanların yargılanması gerektiğine inanıyorum"

Orhan Koşak-KENTHABER/KİLİS
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2004 Salı 11:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?