24
Mayıs
2024
Cuma
KİLİS

Kilis: Kız yurdunda olay çıkaran 3 genç kız tutuklandı

İddiaya göre, 4 ay önce Rize Kız Yetiştirme Yurdu’ndan uyumsuzluk nedeniyle Kilis’e gönderilen E. S ile kardeşi E. S. , yurtta kalan T. K  ile birlikte, kavga ettikleri S.O'yu bıçakla yaraladı.

Olayın ardından kaçarken polislerce yakalanarak gözaltına alınan kızlar, tutuldukları Emniyet Müdürlüğü’nde nezarethaneyi birbirine kattı. İfadeleri güçlükle alınan kızlar, adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan kızlar, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nce "Bıçakla adam yaralamak, görevli memura hakaret ve kamu binasına zarar vermek" suçlarından tutuklandı. Kilis Kapalı Cezaevi’ne götürülen kızlar, adliyede de taşkınlık çıkararak camları kırdı.

Rize’den Kilis’e gönderilen kardeşler, daha önce de defalarca binaya çıkarak ve kendilerini jiletleyerek intihar girişiminde bulunmuşlardı.

iha-kilis
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 10:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gizem IP: 82.197.205.xxx Tarih : 5.01.2009 20:59:40

ben hollandada yasiyorum ve turkiyenin halini o kadar cok kiniyorum ki ne biliyim birbirimize yardim etmek var ken neden birbirimize zarar veriyoruz ki daha cok el ele olalim turkiyenin adini cikartmayalim burda herkez turkiye kotu diyor utaniyorum lutfen yapmayin buyudugunuz zaman bu yaptiklarinizdan utanacaksiniz