24
Mayıs
2024
Cuma
KİLİS

Kilis: Köylülerin su faturasına tepkileri sert oldu...

Kilis Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nce işletilen ve geçen ay Kilis Belediyesi’ne devredilen Konak Göleti’nden su alan 36 köy ve mezradan 27 tanesi su istemediklerini belediyeye resmen bildirdi.

Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve Kilis Köylerine Hizmet Götürme Birliği’ne devredilen Konak Göleti’nden 36 köy ve mezraya içme suyu veriliyordu. Ancak bazı köylü vatandaşların su paralarını ödeyememesi nedeniyle Kilis Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin TEDAŞ’a 170 milyar lira elektrik borcu birikti.

Bunun üzerine Kilis Köylerine Hizmet Götürme Birliği, Konak Göleti’nden su alan 36 köy ve mezranın suyu Kilis Valiliği tarafından su borcu ödenmediği için kesildi. Kilis Valiliği ile Kilis Belediyesi arasında yapılan protokol ile Konak Göleti de Kilis Belediyesi’ne devredildi.
Borçlarından dolayı daha önce suları kesilen 36 köy ve mezradaki vatandaşlarla tek tek görüşen Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, "36 köy ve mezradan 27 tanesi su kullanmak istemediklerini belediyemize resmen bildirdi. Bu durum, eski borçları Kilis Köylerine Hizmet Götürme Birliği’ne ait olduğu için bizim su vermemize engel değildir" dedi. Bulut, köy ve merada yaşayan vatandaşların su abonesi almak zorunda olduklarını ve su abonesi almak için 31 milyon lira kayıt ücreti almayı kararlaştırdıklarını, ancak sonradan bunu 11 milyon liraya çektiklerini, bu kadar iyi niyete rağmen 27 köy bu su kullanmak istemediğini ve "Kendi suyumuz var biz onu kullanırız" dediklerini söyledi.

iha-kilis
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2004 Cumartesi 14:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?