19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Kilis Ata'yı andı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yıldönümünde Kilis'te düzenlenen törenlerle anıldı.

Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törene, Vali Nevzat Turhan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Adalet Komisyonu Başkanı Şimşek Küyük, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, daire amir ve müdürlerinin yanı sıra sivil ve askeri erkan, siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan tören, saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti. Trafikte seyreden araçlar da saygı duruşuna kornalarını çalarak eşlik etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi. Bayrak, daha sonra yarıya indirildi.

Cumhuriyet Alanı'ndaki törenin ardından Mustafa Kın Anadolu Meslek Lisesi'ndeki törene geçildi. Buradaki törende Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Bahri Bostancı Atatürk'ün askeri kişiliğini anlattı. Şiirlerin okunmasıyla devam eden törende, sinevizyon gösterisinden sonra, "Şu Çılgın Türkler" adlı dramatik anlatım sergilendikten sonra, Atatürk'e mektup konulu kompozisyonun okundu.

Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirildiği anma günü çeşitli etkinliklerle sürecek.

 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 11:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?