26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Kilis bölgenin lokomotifi olacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hasan Kara, yeni teşvik sistemi ile Kilis'in çekim merkezi olacağını söyledi.

Milletvekili Kara, Kilis'in yakın bir zamanda bölgenin lokomotifi olacağını belirterek, "Başbakanımız ve Genel Başkanımız tarafından açıklanan bölgesel teşvik sistemi Kilis açısından çok önemlidir. Çünkü Kilis, Ortadoğu'ya açılan en önemli bir sınır ilidir.

Kilis'in Polateli ilçesinde kurulacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (KİGOSB) Tarım Gıda Teknoparkı Projesine önümüzdeki yıl başlanacak. Yeni teşvik sistemi teknoparkın önemini daha çok arttıracaktır. Kilis, yıllardan beri dezavantajlı bir il konumundaydı. AK Parti'nin iktidara gelmesi ile birlikte bu dezavantajlar, avantajlara dönüştü. Kilis teşvik kapsamına alındı. Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) yatırım yapıldı. OSB'de arsa kalmadığı için arsa taleplerini karşılayamaz hale geldik. Yaptığımız girişimler sonucu OSB ek ödenek çıkararak, OSB’yi büyütüyoruz. Teknopark'ın faaliyete geçmesiyle Kilis'in ekonomisi şaha kalkacaktır. Burada üretilecek organik tarım ürünleri Ortadoğu başta olmak üzere Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile tüm dünyaya satılacak. Bilindiği üzere yıllardır yapılması mümkün olmayan işlere imza atıyoruz.

Kilis-İslahiye Karayolu tamamlandığı zaman Teknepark'da üretilen ürünler İskenderun Limanına üzeri dünyaya taşınacak. Bununla yetinmedik. Çobanbey Tren İstasyonu'nu açıyoruz. Bu istasyonun açılması ile birlikte Ortadoğu'ya demir yolu başlıyor. Bir il için 4 şey önemlidir. Birincisi hava limanı Kilis'ten Gaziantep havalimanına 30 dakikada rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bugün bir araba Gaziantep kent merkezinden bir araba Kilis kent merkezinden hareket etse Kilis'ten çıkan araba Gaziantep havalimanına daha çabuk ulaşır. İkincisi Öncüpınar Sınır Kapısı Kilis ve Türkiye açısından çok önemlidir. Çobanbey Tren İstasyonu'nun faaliyete geçmesiyle Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki yük tren istasyonuna kayacaktır. Üçüncüsü ise yol çok önemlidir. Çünkü Kilis-Gaziantep Karayolunu duble yol yaptık. Halen Kilis-İslahiye Yolu devam ediyor. İlçelerimizin yollarının yapımı devam ediyor. D

ördüncüsü Deniz yolu Kilis-İslahiye Karayolu tamamlandığı zaman 1.5 saatte denize ulaşmış olacağız. Bu imkanlar Türkiye'de kaç ilde var. Ama yıllardan beri bu avantajlardan yararlanamadık. Ne zaman AK Parti iktidar oldu, halkımızın sorunları bir bir çözülmüş oldu" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 18:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?