27
Mayıs
2024
Pazertesi
KİLİS

Kilis ekonomisi STM ile canlanacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hasan Kara, Kilis'te Sınır Ticaret Merkezi (STM) kurulması yönünde yapılan yeni düzenleme ile ayda 50 bin dolarlık ithalat yapma imkanı getirileceğini söyledi.

Milletvekili Kara, yaptığı açıklamada, sınır ticaretinin düzenlenmesine ilişkin kararın Bakanlar Kurulu'nda imzalandığını hatırlattı. Kara, "Kilis'te STM kurulacak. Uzun süreden beri bu merkezin kurulması için çalışıyoruz Güneydoğu ve Doğu Anadolu'ya kara sınırı bulunan komşu ülkelerle yapılacak ihracat ve ithalat esasları belirleniyor.

Bu ticaret merkezleri Kilis, Gaziantep, Artvin, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa ve Hatay illerini içine almaktadır. Sınır ülkeleri arasında
karşılıklı ticaretin artırılmasına yönelik bu merkezlerde, petrol ve petrol ürünlerin sınır ticaret dışında tutulacak.

Sınır ticaretiyle ilgili olarak her bir kişi veya şirket tarafından ayda toplam 50 bin ABD Doları karşılığı eşya ithal edebilme imkanı getiriliyor. İthalat işlemlerin ilin ihtiyacı esas alınması ve yetkili iller dışında satışta yaptırım getiriliyor. İthal ürünler ile miktarlarının ilgili kurumlar koordine edilerek Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından belirlenmesi var. Gerektiğinde ithal kotası yerine tarım ve sanayi ürünü ithal edilmesi var. Kilisliler, STM ile 50 bin dolara kadar ithalat yapma imkanı bulacak. Bu ticaret ile birlikte kentin ekonomisinde büyük ivmeler kazanılacaktır" dedi.

Kara, 7 yıla yakın bir süredir milletvekili olarak görev yaptığını hatırlatarak, "Gece gündüz demeden Kilis'e hizmet etmek için canla başla çalışıyorum. AK Parti hükümeti döneminde Kilis'e yapılan hizmetler ortadadır. Kimse bunu inkar edemez. STM Kilis için çok önemlidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 16:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?