19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Kilis hizmet binasına kavuşuyor

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, yeni kent merkezi oluşturulması amacıyla Belediye hizmet binası yapacaklarını söyledi.

Başkan Bulut, yaptığı açıklamada, Kilis Belediyesi tarafından yeni kent merkezi oluşturulması amacıyla daha önce imar planı yapılarak imara açıldığını belirterek, "Kilis çevre yolunun kuzeyindeki alanda yeni belediye hizmet binası yapacağız. Ayrıca Belediye Hizmet Binasının yapılacağı alanda Valilik ve diğer kamu kurumlarına da yer verilerek bir kamusal alan oluşturulacak. Bu sayede vatandaşlarımızın tüm resmi işlemlerini bir bölgede gerçekleştirilmesi sağlanacaktır. Yeni belediye hizmet binası için yaklaşık 4 milyon TL maliyet hesapladık. Kaynak olarak İller Bankasından alacağımız krediler ve kendi öz kaynaklarımızdan faydalanarak yeni hizmet binamızı tamamlayacağız. Yeni hizmet binasında çalışacak olan arkadaşlarımızın hizmet verimi daha da artacak, vatandaşlarımız da belediye hizmetlerini daha iyi şartlarda alacaktır" dedi.

KİLİS'E YENİ SEBZE HALİ YAPILACAK

Başkan Bulut, Kilis Belediyesi olarak şehir merkezinde kalan mevcut sebze halinin kaldırılarak yeni sebze hali yapılacağını belirtti. Bulut, "Kilis Belediyesi tarafından projelendirilerek şehir merkezinde kalan ve yeterli olmayan mevcut sebze halini buradan kaldırarak çevre yolu ile bağlantılı yeni sebze hali modern bir şekilde yapılacak ve hemşehrilerimizin kullanımına açılacaktır. Yeni sebze hali projelendirilerek yaklaşık 2 milyon TL maliyet hesapladık ve kaynak olarak kendi öz kaynaklarımızdan faydalanarak yapacağız. Yeni sebze halinin tamamlanması ile birlikte eski sebze halini restore edip burada da el ürünlerinin sergilendiği ve pazarlandığı turistik bir çarşıya dönüştüreceğiz. Bizler Kilis Belediyesi olarak Kilis'imizin çağa uygun projeler ve yatırımlarla önünü açmayı sürdürürken, konuşmaktan öte hizmetlerimizle yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 12:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?