25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kilis ilk müzesine kavuştu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Günay, Kilis Müzesi’nin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, turizmde İstanbul ve Antalya’nın elde ettiği imkandan Türkiye’nin her tarafının yararlanmasını istediklerini ifade etti.

Kilis’e, Hatay’a, Adana’ya, Mardin’e, Şanlıurfa’ya, Diyarbakır’a ve Van’a bu gözle baktıklarını belirten Günay, ”Türkiye, dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi. 2000′li yılların başında Türkiye’ye 10 milyon yabancı ziyaretçi gelirken, geçen yıl 30 milyondan fazla yabancı ziyaretçi geldi. Turizmden 10 milyar doların altında gelir elde ederken, geçen yıl 25 milyar dolar gelir elde ettik” diye konuştu.
”Ne yazık ki, topraklarımızdaki ihanet sona ermiyor”

Günay, konuşmasında insanların kavga etmeden, çatışmadan ve birbirini öldürmeden yaşamasını temenni ederek, bütün Türkiye’nin, ekonomideki, sosyal yaşamdaki ve siyasetteki gelişmeden hak ettiği payı alması gerektiğini vurguladı.
Çocukların yüzünün gülmesini, doğdukları topraklarda barış, birlik, esenlik ve kardeşlik içinde yaşamalarını dileyen Günay, şöyle devam etti:
”Allah’tan bir tek niyazımız, Hükümet olarak bir tek gayretimiz var ki Türkiye’nin bugünü dünden daha iyi oldu. Allah’a binlerce şükür olsun. Türkiye’nin yarını da bugünkünden daha güzel olsun. Bunun için uğraşıyoruz, bunun için çalışıyoruz. Ama ne yazık ki, topraklarımızdaki ihanet sona ermiyor. Daha dün 8 tane çocuğumuzu yine bayraklara sarıp vatanın dört bir köşesine göndermek zorunda kaldık.”
”Türkiye’nin komşularıyla hiçbir sorunu yok”

Ertuğrul Günay, Türkiye’nin komşularıyla hiçbir sorunu olmadığına işaret ederek, bütün halkların kardeş olduğunu dile getirdi.

Önceki yıllarda Kilis ve Gaziantep’e geldiğinde bir vesileyle Halep’e de geçtiğini ifade eden Bakan Günay, o dönemde Suriye’den Türkiye’ye, Türkiye’den de Suriye’ye 1 milyona yakın insanın gidip geldiğini hatırlattı.
Suriye’de insan haklarına saygılı, vatandaşların haklarını ve etnik kökenini birbirinden ayırmayan, herkese düşünce, davranış ve örgütlenme özgürlüğü veren yeni bir anlayışın gelişmesini isteyen Günay, şunları kaydetti:
”Biz hiç bir ülkeye model ihraç etmeye çalışmıyoruz ama her ülkenin demokrasiye ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Böyle bir model gelişsin, sınırlarımızın hemen öbür tarafından barış olsun, sükunet olsun, kardeşlik olsun ve tekrar aramızdaki o turizm, sosyal ve ticaret hareketliliği başlasın. Biz Yunus Emre’nin, ‘Sen kendine ne istersen, başkasına onu iste/Dört kitabın manası budur eğer var ise’ felsefesine inanıyoruz.

Türkiye için barış istiyoruz, Suriye için barış istiyoruz, Irak için barış istiyoruz. Bütün dünya için… Atatürk’ün söylediği gibi ‘Yurtta barış, dünyada barış istiyoruz’ çünkü gelişme, kalkınma, kaynakların iyiye kullanılması ancak barış içinde gerçekleşebilir. Bugün bir bakan arkadaşım konteyner kenti gezdi, istiyoruz ki memleketlerine dönsünler, sevinç içinde yaşasınlar. Bizim ülkemize mülteci olarak değil, misafir olarak gelsinler, turist olarak gelsinler, biz de öyle gidelim. Biz bütün komşularımızla dostluk içinde, birlik içinde, kardeşlik içinde yaşayalım. Ama önce kendi topraklarımızda barış ve birlik olsun.”

”Size şerefimle temin ederek söylüyorum; Türkiye’nin bir karış toprağını, ötekinden ayırmamaya, Türkiye’nin bir tek insanını ötekinden ayırmamaya, insanlarımızı Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni diye bölmeden eşit ve özgür Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı yapmaya çalışıyoruz” diyen Günay, bu amaçla ve gayretle çalıştıklarını, bunu da herkesin anlaması gerektiğini söyledi.

Günay, ”Kendi çocuklarını ziyan ederek, bizim çocuklarımıza kastedenler, kıyanlar aslında Türkiye’nin geleceğine, Türkiye’nin barışına, esenliğine kastediyorlar, kıymaya çalışıyor. Ama biz millet olarak, barış, kardeşlik ve hizmet yolundan geriye asla dönmeyeceğiz. Biz milletimize hizmet etmeyi en büyük ilkemiz sayıyoruz. Bu çerçevede vatanın her tarafına, yol, okul, sağlık, kültür, turizm… ne varsa, milletin her türlü zenginliğini, millete yeniden sunmaya çalışıyoruz. Bu müze bunun mütevazı örneğidir” ifadelerini kullandı.

Günay, Kilis Müzesi’nin açılışını yaptıktan sonra, Alaattin Yavaşça Kültür Merkezi’ni gezdi. Günay, Kilis’teki programını tamamlayarak, Gaziantep’in Nizip ilçesine hareket etti

 

...
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2012 Perşembe 12:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?