18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kilis Kent Ormanı hizmete açıldı

Kilis’te oluşturulan kent ormanı düzenlenen törenle hizmete girdi. 

Kilis Kent Ormanı açılışı törenine Vali Nevzat Turhan, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Mürsel Şahin, Emniyet Müdürü H.Atalay Sönmez, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Celal Yılmaz, bürokratlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Halk oyunları ekiplerinin gösteri yaptıkları törende konuşan Vali Nevzat Turhan, kent ormanının insanların rahatlayacakları bir alan olacağını söyledi. 

Kent ormanını korumak için gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade eden Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, “Kent ormanlarının çoğalması bizleri oldukça memnun edecektir. Şunu unutmamalıyız ki, çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel iki miras vardır. Birincisi ekonomisi ve teknolojisi gelişmiş bir ülke, ikincisi ise, ağaçlı olan bir ülkedir"diye konuştu. 

Kilis Kent Ormanı hakkında bilgi veren Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Celal Yılmaz, teknik ormancılık faaliyetleri ile yöredeki flora ve faunanın da tanıtılmasını amaçladıklarını söyledi. 1983-83 yılları arasında çorak bir arazi olan bölgenin ağaçlandırıldığını zamanla bölgenin bir ormana dönüştüğünü anlatan Yılmaz, “İnsanlarımız kent yaşamının stresinden uzak, doğal ortamlarda dinlenmesini sağlamak amacıyla kent ormanını oluşturduk" dedi. 

Vali Nevzat Turhan ve davetliler tarafından yapılan açılışın ardından kadınların kent ormanı içerisinde yapmış olduğu gözleme misafirlere ikram edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 16:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?