19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Kilis okullarına 500 bin YTL

AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara, okul onarımları için Kilis'e ek ödenek olarak 500 bin YTL gönderildiğini açıkladı.


Milletvekili Kara yaptığı açıklamada, 2008-2009 eğitim-öğretim döneminde ilköğretim okullarının onarımı için gerekli olan 500 bin YTL'lik ek ödeneğin Kilis Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildiğini belirterek, "Bu parayla Bağarası köyüne 8 derslikli bir ilköğretim okulu yapılacak. Mehmet Temel ve Aslanbey İlköğretim Okulları'nın ise onarımı yapılacak. Gönderilen ek 500 bin YTL, İl Özel İdaresi hesabına yattı. AK Parti iktidarı döneminde ilköğretim okulları ile liselerin kitapları tüm öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılıyor. Herkes çok iyi biliyor ki, geçmişte okul açıldığı zaman öğrenciler ve velileri kitap bulmakta zorluk çekiyorlardı. Her okulun, her sınıfın kitabı başka oluyordu. Öğrencilerimizin kitaplarını ücretsiz dağıtmaya başladığımızdan bu yana bu sorun kökünden çözüldü. Ayrıca ailelerin kitap parası yükü de üzerlerinden alınmış oldu" dedi.

AK Parti iktidarının sadece kitap dağıtmadığını vurgulayan Kara, "Bir yandan çocuklarımızın eğitim göreceği, mekanların fiziki şartlarının iyileştirilmesi, bir yandan da yeni okullar açılması için yurt genelinde çeşitli kampanyalar düzenleyerek, yeni okullar açarak, eğitim ve öğretime sunuyoruz. Çünkü öğretmen arkadaşlarımızın da fiziki şartları iyi olan okullarda eğitim vermeleri çok önemlidir. Daha okullar açılmadan ilköğretim ve liselerin kitaplarını Kilis'e gönderdik. Okulların açılmasıyla birlikte tüm öğrencilerimizin kitapları dağıtılacaktır. Yarınımızın geleceği olan bu çocuklarımızın kaliteli hizmet alması ülkemiz açısından çok önemlidir. Yarının büyüğü olacak bu öğrencilerin, bu ülkeyi yönetecek duruma gelmeleri için iyi eğitim alması gerekir. Ülkemizin geleceği için, öğrencilerimizin iyi yetişmesi için elimizden gelen tüm imkanları seferber etmek zorundayız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 16:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?