18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kilis polisi ingilizce öğreniyor

Kilis polisi, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde açılan kursta İngilizce öğreniyor. Kilis Emniyet Müdürü Atalay Sönmez, Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Kilis’te görev yapan polis ve amirlere yönelik İngilizce kursu düzenlediklerini belirterek, personelin kursa büyük ilgi gösterdiğini, kursa katılan personelin toplam personelin yüzde 20’sini oluşturduğunu ifade etti.

Sönmez, "Bilindiği üzere her kurumun içinde eğitim şube dairesi vardır. Haliyle bu daireden Emniyet Genel Müdürlüğü’nde de mevcuttur. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bize bir aktivitede bulunun şeklinde bir emir geldi. Biz de Kilis Emniyeti bünyesinde bir anket yaptık ve İngilizce öğrenimine talebin fazla olduğunu gördük. Bu lüzum üzerine de Kilis Anadolu Öğretmen Lisesi bünyesinde çalışan İngilizce öğretmeni Serkan Perksoy, mesai bitiminden sonra gelip saat 17.00 ile 19.00 arasında personelimize İngilizce dersi veriyor" dedi.

105 kişinin müracaat ettiği kurs için İngilizce öğretmeni tarafından bir eleme yapıldığını ve kursa şu anda 70 personelin devam ettiğini kaydeden Sönmez, "Bu kurs hem polis hem de Türkiye açısından büyük önem taşımaktadır. Polisin buradaki avantajı, sınır kapılarında istihbaratta ve turizm polisi olarak görev alabilecek. Türkiye açısından önemi ise, Avrupa Birliği sürecinde bizlere kolaylık sağlayacak" diye konuştu.

Kilis Emniyet Müdürü Atalay Sönmez, kurs bitiminde yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verileceğini sözlerini ekledi.

kilis
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 11:37:57
Güncelleme :17 Aralık 2004 Cuma 15:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?