26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Kilis polisi motosiklet avında

Kilis'te, polisin ilçe iken verilen 27 plakalı çoğu motosiklet, 4 bin 522 aracın peşine düştüğü bildirildi.

Kilis İl Trafik Komisyonu'nun aldığı karar ile kentte ilçe iken verilen 27 plakalı araçların toplanması için başlatılan çalışma kapsamında büyük bölümü motosiklet olan araçlar toplanmaya başlandı. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, İl Trafik Komisyonu kararı gereğince Kilis vilayet olduğundan bu yana defalarca tebligat yapılarak plakaların 79 olarak değiştirilmesi için uyarılan araç sahiplerinden 4 bin 522'sinin halen araç plakalarını değiştirmediğini belirtti. Bu araçların 3 bin 408'nin motosiklet olduğu tespitinin ardından kent genelinde motosikletler üzerinde operasyon başlatıldı. 27 plakalı araçların muayenelerinin olmadığı ve sigortalarının da bulunmadığı öğrenildi.

Kilis Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, caddelerde park halinde olan 27 plakalı motosikletleri kamyonet ile toplamaya başladı. Kent genelinde de sürekli uygulama yapılarak yakalanan 27 plakalı motosikletlerin trafikten men edildiği bildirildi. Zaman zaman motosiklet sürücüleri ile polisler arasında sert tartışmalar yaşandığı öğrenildi.

Kilis İl Emniyet Müdürü Süleyman Nuri Özhan, Türkiye'de nüfus ortalamasına göre en çok motosikletin bulunduğu kentin Kilis olduğunu belirterek, "Kilis ilçe iken verilen 27 plakalı araçların plaka ve ruhsatlarının değişmesi gerekiyor. Kilis il olalı 13 yıl oldu. Eğer bu araç sürücüleri yıllık araç muayenelerini yaptırmış olsalardı, ruhsatlarında yer kalmadığı için ruhsat ve araç plakalarını değiştirmek zorunda kalacaklardı. Bu nedenle bu araçların tamamının muayenesi yok. Sigortaları da yok. Bu nedenle defalarca araç sahiplerine tebligat yapıldı. Büyük bölümü bu tebligatlara uyarken, 4 bin 500 civarındaki vatandaş bu uyarılara kulak asmadı. Havaların ısınmasıyla birlikte Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimiz motosikletler üzerindeki denetimlerini artırdı. 27 plakalı olan motosikletleri ekiplerimiz gördüğü yerde trafikten men ediyor. Araçlarının ruhsat ve plakasını değiştiren kişiler, motosikletlerini geri alıyor. Kilis'i yarış pisti haline getirmek isteyen motosiklet sürücülerine aman vermeyeceğiz. Biz kimsenin motosiklete binmesine karşı değiliz ama trafik kurallarına göre kullansınlar. Aileler ehliyeti olmayan çocuklarına motosiklet vermesin. 2 kişilik motosiklete 5-6 kişi binenler var. Kaza olduğu zaman bu insanlar yaralanıyor. Bazen de sakat kalanlar hatta ölenler olabiliyor. Çok üzülüyoruz. Bu kazaların önüne geçmek için ekiplerimiz gerekenleri yapıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 19:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
uA-faro IP: 85.104.219.xxx Tarih : 17.04.2008 00:33:07

ehliyet almak için 1 milyarı bulan parayı, bu insanlar nasıl versin...