26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Kilis Üniversitesi için geri sayım

AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara, Kilis'e kurulması için uğraş verdikleri üniversiteye ilişkin kanun teklifinin bu yıl içerisinde TBMM gündemine getirileceğini söyledi. 

TBMM gündemine gelecek kanun teklifinin eksiksiz kabul edileceğine inandığını ifade eden Kara, hükümetin, Kilis'in de aralarında bulunduğu 10 ile üniversite kurmak için çalışma yürüttüğünü kaydederek, "Kilis'e kurulması için uğraş verdiğimiz üniversite için Ramazan Bayramı öncesinde hem Başbakanımız'la hem de Milli Eğitim Bakanımız'la görüştüm. İkisi de bu konuya sıcak bakıyor. Herhangi bir aksilik olmazsa, üniversitenin kurulmasına ilişkin kanun teklifinin yıl bitmeden Meclis gündemine getirileceğini söylediler. Gelişmeleri çok yakından takip ediyorum. Kanun teklifi gelir gelmez, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüp kabul edilecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi. 

Kurulacak üniversitenin Kilis için hayati önem taşıdığını belirten Kara, kanunun çıkmasıyla birlikte herkese daha büyük görevler düşeceğini kaydetti. Kara, bu konuda Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut'un büyük özveriyle çalıştığını vurgulayarak, şunları söyledi: 

"Üniversitenin arsa tahsisi belediyemiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Yarın, kanunun çıkması durumunda daha büyük fedakarlıkların yapılacağına inanıyorum. Çünkü üniversite bir şehrin kaderini bire bir etkiler. Türkiye'de bunun sayısız örnekleri var. Üniversite konusunun başından beri sıkı takipçisi olan İstanbul'da mukim iş çevrelerimizin üstün katkılarıyla da Kilis'e yakışır bir üniversiteye kavuşacağız inşallah. Bu konunun sıkı takipçisi ve uygulayıcısı olmayı aralıksız sürdürmeye devam edeceğim."
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 15:08:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Uğur Keçik IP: 85.100.234.xxx Tarih : 13.11.2006 15:52:20
Yıl içerisinde üniversite olma hakkı elde etmiş diğer illerden, hiç bir eksiği bulunmayan Kilis'imizin üniversitesinin kabulü ve gelişmesiyle daha da gelişeceği ortadadır. Bu konuda biz Kilis'lilere çok iş düşmektedir. Üniversitemize sahip çıkmalı ve ilimize gelecek öğrencilere daha güzel ortamlar hazırlamalıyız. Bu şehrimizin kalkınması ve reklamı açısından büyük bir fırsat olcaktır.