25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kilis YGS'de 17. oldu

KİLİS YGS'DE TÜRKİYE 17.'Sİ OLDU

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Kilis'in 81 il içerisinde 17'nci sırayı aldığını söyledi.

Akkurt yaptığı açıklamada, ÖSYM tarafından YGS sınav sonuçlarının açıklandığını belirterek, "Sınav sonucuna göre yayınlanan iller başarı sıralamasında ilimiz Kilis, 81 il içerisinde 17'inci sırada yer aldı. Geçen yıl ilimiz 21'nci. sırada yer alıyordu. Ayrıca SODES programı çerçevesinde müdürlüğümüz tarafından dershaneye gitme imkanı olmayan öğrenciler için hazırlanan ÖSS Kursu Projesi kapsamında kursa devam eden 125 öğrenciden 117 öğrenci barajı aşarak ikinci basamak sınavına girmeye hak kazanmıştır.

Bunlardan 24 öğrenci ise il genelinde derece yapabilecek puana (300 puan ve üzeri) ulaşmıştır. İlimiz öğrencilerinin ve SODES programı çerçevesinde müdürlüğümüz tarafından dershaneye gitme imkanı olmayan öğrenciler için hazırlanan ÖSS Kursu Projesi öğrencilerinin bu başarısı bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Bu başarıda emeği geçen; başta Sayın Valimiz Turhan Ayvaz olmak üzere, ilimiz yönetici ve öğretmenleri ile tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor, gelecek yıllarda daha üstün başarılar diliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 12:12:02
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 15:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?