18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kilis'e AB'den önemli ziyaretçi

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Kretschmer, global veya yerel her türlü teröre karşı olduklarını söyledi. Büyükelçi Kretschmer'in, Kilis ziyareti öncesi valilik bahçesi itfaiye ekipleri tarafından yıkandı.

Valilik önünde Vali Yardımcısı Ali Sırmalı ve Defterdar Erdoğan Ergün tarafından karşılanan Kretschmer, Vali Aslan Kütükçü'yü makamında ziyaret etti. Vali Aslan Kütükçü, Kretschmer'e kent hakkında kısa bilgiler verdi. 1.5 saat basına kapalı olarak baş başa görüşen Vali Kütükçü ile Kretschmer, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Kütükçü, Kretschmer ile yararlı bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Ziyaretleri dolayısıyla ilimizdeki sosyal ve ekonomik konularda kendilerine bilgi verdim. İlimizin bölgemizdeki yerini de anlatma fırsatı bulduk" dedi.

Kretschmer de Kilis'in hem sınırda olması hem de yeri itibarıyla önemli olduğunu belirtti. Ardından basın mensuplarının gündemdeki konularla ilgili sorularını cevaplandıran Kretschmer, terörle ilgili bir soru üzerine, teröre en şiddetli şekilde karşı çıkılması ve terörün karşısında durulması gerektiğini belirterek, global ve yerel her türlü terörün karşısında olduklarını kaydetti.

Kretschmer, "Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesi varsayıma dayalı bir durum. Bir taraftan Türk tarafının Kuzey Irak'a girmesi yönünde beyanları duyduk. Öte yandan Irak Hükümeti'nin onayı olmadan girilemeyeceği yönünde beyan da duyduk. Irak Hükümeti'nin Kuzey Irak'ta bulunan teröristlere karşı harekete geçmesini, eylemde bulunmasını da destekliyoruz. Terörle mücadele, ancak tüm dünyadaki ülkeler terörle mücadeleye karşı katkıda bulunduğunda başarılı olur. Yani teröristler için hiçbir güvenli sığınak bırakılmamalıdır. Bu nedenle ülkelerin teröre karşı mücadelelerini destekliyoruz. O ülkedeki terörle mücadele o ülkenin insan hakları ve hukukun üstünlüğünü etkilememeli. Tüm ülkeler insan hakları ve özgürlüklerin prensiplerini korumalıdır" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtladıktan sonra Kretschmer'e, Vali Kütükçü tarafından Kilis yorganı hediye edildi.
Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Kretschmer, daha sonra Kilis Barosu Başkanı Mecit İbanoğlu ve Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut'u ziyaret etti. Kretschmer, onuruna verilen yemeğin ardından Adana'ya hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2005 Perşembe 15:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?